Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
února

Zdarma do Národní galerie Praha

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 
Tip

Volný vstup do všech sbírkových expozic v rámci oslav 228. výročí založení NGP.

Začátek:03. 02. 24
Konec:04. 02. 24
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Oslavte s námi 228. výročí založení Společnosti vlasteneckých přátel umění, která byla předchůdkyní Národní galerie v Praze. Přesné datum připadá na 5. února 1796, kdy skupina osmi představitelů šlechtických rodů položila základy veřejné obrazárně, jedné z prvních v Evropě. Nedlouho poté založila také první uměleckou akademii v českých zemích, dnešní AVU. 

K připomínce tohoto výročí jsme pro vás připravili bohatý program zdarma pro všechny generace ve všech sbírkových expozicích, který vám přiblíží důležitá díla i artefakty a zásadní dary a nákupy, kterými byly sbírky rozšiřovány. Připomeneme si také jinou předchůdkyni dnešní NGP ⁠–⁠ Moderní galerii Království českého, která byla založena 6. srpna 1902. Navštivte komentované prohlídky a krátké komentáře, i vícegenerační workshopy. Expozici 1939⁠–⁠2021: Konec černobílé doby oživí krátké tanečně-pohybové etudy studentů a studentek Konzervatoře Duncan centre. V prostoru ATLAS otevřeme dvě nové umělecké interaktivní instalace. 

Veletržní palác, Šternberský palác, Schwarzenberský palác, Klášter sv. Anežky České

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: