Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
listopadu

Goldbergovy variace

Jatka78

zpět na výpis akcí
 

Novocirkusový svět vynálezů a magie pro všechny generace v podání švédské Kompani Giraff.

Datum:26. 11. 23
Cena:od 420 Kč
Čas:18:30 - 19:15
Kategorie: kultura|divadla, ostatní

Nechte se pohltit nekonečnou fantazií a hravostí, která udělá radost všem od 6 do 99 let.

Poprvé uvítáme na Jatkách78 švédskou Kompani Giraff a jejich nové představení se dvěma cirkusovými umělci. Jedním z nich je žonglér Filip Zahradnický z Cirku La Putyka a druhým francouzská performerka Clémence de Felice. Oba vás s velkým kouzlem a precizností přenesou do světa vynálezů, experimentů a disciplín, jako jsou akrobacie, žonglování nebo balancování.

Goldbergovy variace odkazují jak na symetrickou skladbu Johanna Sebastiana Bacha, tak na karikaturistu Rube Goldberga, který je známý svými kresbami neuvěřitelně složitých strojů vyrobených z předmětů každodenní potřeby.

Představení je hrou s řetězovými reakcemi a tím, jak jsou naše vlastní, údajně jednoduché akce propojeny a vzájemně se ovlivňují. Cirkusové vydání Goldbergových variací je jemně chytrý, kouzelný a vizuálně bohatý příběh beze slov. Zvuky jsou vytvářeny na pódiu pomocí vlastnoručně vyrobených automatizovaných hudebních nástrojů.

Po představení následuje debata s artisty, kde mohou diváci klást otázky, a která plynule přejde v pohybový workshop, kde si hosté vyzkouší různé kouzelnické triky s rukama i celým tělem. Zapojit se tak mohou všichni z pohodlí svých sedaček.

Kompani Giraff

Tvůrci z Kompani Giraff jsou cirkusová umělkyně Viktoria Dalborg, vizionářský kouzelník Axel Adlercreutz a módní návrhářka Sus Soddu. Tito umělečtí ředitelé společně s pečlivě vybranými umělci vytvářejí každou jednotlivou show s jedinečnou vizuální elegancí, fluidní magií a inteligentní choreografií.

Jatka78
Tel:
Bubenské nábřeží 306/13
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: