Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
listopadu

MINT Market Praha VÁNOCE

MINT market

zpět na výpis akcí
 
     
Tip

Pořiďte krásné dárky pod stromeček u českých tvůrců a designérů na MINT Marketu.

Začátek:24. 11. 23
Konec:25. 11. 23
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 17:00
Kategorie: lifestyle|Nakupování

Moderně pojaté trhy se svěží módou, šperky, designem, delikatesami, kosmetikou a dalšími poctivě zpracovanými výrobky, které poskytují prostor menším a začínajícím návrhářům, tvůrcům a všem nadšencům, kteří se zkouší postavit na vlastní nohy – to je MINT Market.

Letos se poprvé a naposledy vrací pod střechu Haly 13 v Holešovické tržnici. Na jediné vánoční pražské akci se v pátek a v sobotu 24. a 25. listopadu představí více než 90 pečlivě vybraných tvůrců, a návštěvníci tak budou moct pořídit lokálně vyrobené dárky, které pod stromečkem udělají zaručeně radost. A to vše navíc v pohodové atmosféře, bez stresu nákupních center a s dobrou kávou nebo něčím na zub v ruce.

Vstup bude v pátek od 12:00 do 19:00, v sobotu od 9:00 do 17:00 a jako vždy zdarma a bez bariér. Vítáni jsou i čtyřnozí miláčci.

MINT Markety podporují nejen nezávislé tvůrce, ale také nejrůznější neziskové organizace a chráněné dílny. U stánku Organizace pro pomoc uprchlíkům bude v rámci pražského MINTu probíhat workshop Cesta uprchlíka, který je určen pro starší děti i pro dospělé. Posluchač se stane členem syrské/ukrajinské rodiny utíkající před válkou a pomocí vlastního rozhodování se díky sadě obálek a mapy musí dostat na bezpečné místo v Evropě.

 *****

Za MINT Marketem stojí parta lidí, kteří pořádají úspěšné designové trhy už od roku 2010 a jako jediní vozí moderní a udržitelné zboží v rámci svých akcí po celé České republice. To, co začalo jako nápad pár nadšenců, kteří chtěli vytvořit pro sebe a své kamarády místo, kde budou moct prodávat vlastní značky, je v současné době alternativa nákupním centrům a platforma sdružující více než 1200 kreativců a malých firem pořádající pravidelné akce ve dvou desítkách měst. Trhy jsou známé svou přátelskou uvolněnou atmosférou a širokým výběrem fair-trade, eko, bio, zerowaste nebo upcycled výrobků. Designeři zase rádi využijí příležitosti prezentovat svoje výrobky širokému publiku, aniž by tomu museli věnovat všechen svůj čas nebo prostředky. "Podpora malých a lokálních značek je od samého začátku jednou ze základních myšlenek našeho projektu," dodává principálka Lenka Šašková. V roce 2022 se konalo celkem 57 prodejních dní v rámci 38 MINT Marketů. Celkem se za 13 let existence uskutečnilo už více než 300 akcí, které navštívilo přes 1 200 000 návštěvníků.

 

MINT market
Tel: 728 230 430
Bubenské nábřeží 306/13
Praha 7 - Holešovice, 17004
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: