Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
března

Finále 11. ročníku mezinárodního Halového poháru dra...

Plavecký bazén Podolí ČSTV

zpět na výpis akcí
 

Zimní závody dračích lodí v krytém plaveckém bazénu v Podolí. Čeká vás soutěž v několika kategoricích a tudíž velké množství rozjížděk.

Datum:11. 03. 23
Čas:10:00 - 16:00
Kategorie: sport|vodní sporty, ostatní

Halové poháry dračích lodí mají v zahraničí dlouhou tradici a jsou určeny pro všechny draky, kteří nechtějí zahálet ani v zimě. Do Čech jsme tuto akci přivezli prvně v roce 2012 po zkušenostech nasbíraných nejvíce v sousedním Německu a díky vašemu zájmu v této tradici pokračujeme i nadále.

Pro mnohé může vyznívat halový závod jen jako recesistická akce, ale teprve ti, kdo si sami vyzkoušejí účast na těchto závodech, zjistí, že se jedná o opravdový sportovní výkon. Délka závodu může být od 17 sekund, ale můžete bojovat o vítězství i několik minut. A dokonce není vyloučené, že loď během závodu potopíte.

Voda v bazénu je jiná, než na jakou jsme zvyklí na tekoucích řekách, což vede často k zajímavým soubojům trénovaných a netrénovaných posádek.
Jak se dá závodit v bazénu? Je to poměrně jednoduché. Posádky sedí v jedné lodi proti sobě a snaží se vzájemně přetlačit. Pro neznalé by se tento styl dal přirovnat k přetahování lanem. Vítězí ta posádka, která přetlačí soupeře.

Do dračí lodi posadíme 8 závodníků z každého týmu. V lodi tedy sedí celkem 16 pádlařů. V každém týmu musejí vždy sedět v lodi alespoň 2 ženy. Loď se následně posune do středu bazénu, kde se odstartuje závod tradičními mezinárodními povely: „Are you ready! Attention! Go!“ Na okraji bazénu stojí čároví rozhodčí. Ve chvíli, kdy se loď dostane za čárového rozhodčího, ten zvedne praporek a závod je ukončen. Vyhrává ta posádka, která přetlačila svého soupeře a dostane se tedy blíže k čárovému rozhodčímu na opačném konci bazénu.

Každý tým může být složen až z 10 závodníků. Minimum je však 8. Rozložení posádky záleží čistě na kapitánovi, ale při každém závodě musí sedět v lodi alespoň 2 ženy. Jako příklad uveďme posádku, která si přiveze 7 mužů a 3 ženy. Celkem 10 osob. V závodě poté mohou jet 2 ženy a 6 mužů nebo 3 ženy a 5 mužů. Dohromady vždy 8 závodníků v lodi.

Počet závodů závisí na počtu účastníků. V případě účasti 20ti týmů, a i kdybyste všechny rozjížďky prohráli, pojedete minimálně 5x. Stát se ale může, že finálový tým bude absolvovat 10 rozjížděk. Vyřazovací pavouk obsahuje i opravné rozjížďky a tak nehrozí, že jediná porážka Vás odsoudí hluboko mezi poražené.

Plavecký bazén Podol...
Tel: 241 433 952
Podolská 74
Praha 4
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: