Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
září

Gregor Hildebrandt: A Blink of an Eye and the Years ...

Kunsthalle Praha

zpět na výpis akcí
 

Dosud největší přehlídka děl německého výtvarníka Gregora Hildebrandta je zároveň jeho první samostatnou výstavou v České republice.

Začátek:29. 09. 22
Konec:13. 02. 23
Cena:od 150 Kč
Čas:11:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie

Kunsthalle Praha zahajuje program samostatných výstav významných žijících umělkyň a umělců. Dosud největší přehlídka děl německého výtvarníka Gregora Hildebrandta je zároveň jeho první samostatnou výstavou v České republice.

Hildebrandt již více než dvacet let pracuje s analogovými nosiči zvuku. Své sochy, instalace a obrazy vytváří z materiálů, jakými jsou lisované vinyly, zvukové pásky na plátně anebo plastové krabičky od audiokazet. Umělcova vrstevnatá tvorba formálně odkazuje k minimalismu a abstraktnímu expresionismu. Inspiraci čerpá z řady literárních, filmových, hudebních či architektonických zdrojů vyvolávajících kolektivní i osobní vzpomínky. 

Výstava A Blink of an Eye and the Years are Behind Us představuje Hildebrandtova ikonická díla i méně známé práce, včetně několika děl vzniklých speciálně pro Kunsthalle Praha. Svůj plnohodnotný performativní charakter výstava odhalí ve chvíli, kdy se jednotlivé prostory Kunsthalle propůjčí hudebním koncertům a kulturním akcím.

Kunsthalle Praha
Tel:
Klárov 5
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: