Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
října

Otevření Armádního muzea Žižkov

Armádní muzeum

zpět na výpis akcí
 

Armádní muzeum bude po čtyřleté rekonstrukci slavnostně otevřeno v den státního svátku 28. října.

Datum:28. 10. 22
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|muzea

Muzeum Památníku osvobození bylo pro veřejnost otevřeno v roce 1932, v letech 2018-2022 prošel celý komplex budov generální rekonstrukcí, při které byly také vytvořeny zcela nové expozice. Ty mapují v sedmi samostatných částech vojenské dějiny českého území od počátků až po dnešek, značný prostor je také věnován české státnosti. Výstavní plocha expozic zabírá na 5 000 metrů čtverečních ve čtyřech patrech, vystaveno je přes sedm tisíc exponátů v téměř třech stovkách vitrín.

Mnohé exponáty patří k naprostým historickým unikátům. Nedílnou součástí expozic muzea je také početná řada audiovizuálních prostředků. Armádní muzeum Žižkov se řadí k nejmodernějším i nejvyspělejším muzejním institucím svého druhu v Evropě, návštěvníkům nabízí komplexní vědomostní, informační i emocionální zážitek.

Součástí muzea je také unikátní Cafe Kupka nacházející se v nejvyšším patře jedné z budov; z kavárny a její venkovní terasy je výhled na velkou část historického centra Prahy a Pražský hrad.

Armádní muzeum
Tel: 973 204 924
U Památníku 2
Praha 3, 130 05
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: