Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
října

Emil Kolben 160

Kolbenova vila

zpět na výpis akcí
 

Zážitková interaktivní výstava Emil Kolben 160 oživí na 2 měsíce jeho vinohradskou vilu.

Začátek:01. 10. 22
Konec:30. 11. 22
Cena:200 Kč
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: kultura|galerie

Zážitková výstava „Emil Kolben 160” se snaží přiblížit životní dráhu tohoto významného průmyslníka ve spojení s jeho světoznámou značkou ČKD, jíž byl zakladatelem a dlouhodobým ředitelem. Spolu s jeho osudem, který krutě ukončila válka, sledujeme i příběh souboje stejnosměrného proudu s proudem střídavým a také příběh Kolbenových podniků a jeho rodiny.

Místem jubilejní výstavy je „Kolbenova červená vila” v Hradešínské ulici v Praze 10, kterou postavil v roce 1916. Vilu obývala početná Kolbenova rodina a sloužila také k setkávání s obchodními partnery a společenským událostem. Objekt je od roku 2014 v majetku městské části Praha 10. Díky úsilí členů Kolbenova spolku a některých radních a zastupitelů Prahy 10, a s podporou společnosti PRAKAB – Pražská kabelovna, s.r.o., kterou Kolben před 101 lety také založil, se poprvé, byť na krátkou dobu, otevírá veřejnosti. V období od 1. října do 30. listopadu lze vilu navštívit, seznámit se formou oživlého interaktivního komiksu s prvky únikové hry s Kolbenovým příběhem a prohlédnout si část objektu. Návštěvníci mají příležitost diskutovat o budoucím možném využití vily, která je bohužel zatím v neutěšeném stavu a z velké části prázdná. Navíc, u příležitosti 160. výročí narození Emila Kolbena, se zastupitelstvo městské části Prahy 10 usneslo udělit svému významnému rezidentovi čestné občanství „in memoriam”.

Co byste měli vědět před návštěvou

Délka návštěvy je do 60 minut. Kapacita prostor je 10 osob.

Základní cena vstupenky je 200 Kč, rodinné vstupné 500 Kč, studenti a důchodci 100 Kč.

Zakoupením vstupenky přispíváte na pokrytí nákladů na uspořádání výstavy a na zajištění aktivit spojených s oživením a zachováním odkazu Emila Kolbena. Zakoupením vstupenky souhlasíte s návštěvním řádem. Součástí výstavy je vzdělávací úniková hra pro kterou je potřeba chytrý telefon s připojením k internetu, účast ve hře je dobrovolná.

Prostory nejsou vytápěny. Prostory nejsou vhodné pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Kolbenova vila
Tel:
Hradešínská 1
Praha 10, 101 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: