Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Stále ještě nejvěrnější z filmových rekonstrukcí událostí pražského května 1942.

Datum:29. 05. 22
Cena:od 135 Kč
Čas:17:00 - 18:40
Kategorie: kultura|kina

Parašutisté, příslušníci československého západního odboje, spolehlivě vycvičení ve Velké Británii, spáchají atentát na říšského protektora Reinharda Heydricha, jednoho z nejmocnějších mužů nacistického Německa. Děj filmu zachycuje přípravu atentátu, detailně jeho provedení i tragické následky tohoto činu. Atmosféra protektorátu Čechy a Morava je tíživá, což film věrně zobrazuje dokonalou výpravou. Průběh atentátu i konečný osud parašutistů, kteří spáchali sebevraždu, byly samy o sobě velmi dramatické. Filmové zpracování toto drama umocňuje výbornou kamerou, dynamickým střihem v akčních scénách a naprosto přesvědčivými hereckými výkony.

Edison Filmhub
Tel: 777 111 824
Jeruzalémská 2
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: