Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
května

Krevety a kalamáry

Bruxx

zpět na výpis akcí
 

Na poslední týden květnu jsme pro vás Bruxx připravil jedinečnou gastronomickou akci! Přijďte vychutnat speciality z krevet a kalamárů.

Začátek:25. 05. 22
Konec:31. 05. 22
Cena:od 330 Kč
Čas:11:30 - 23:00
Kategorie: gastro|restaurace

Jedny jsou lepší vařené, druhé grilované nebo smažené. Řeč je o krevetách a kalamárech. A jestli jste si dosud mysleli, že si na čerstvých mořských plodech můžete skutečně pochutnat jen v přímořských letoviscích, pak v belgické restauraci Bruxx vás přesvědčí o opaku. Od 25. do 31. května se zde budou podávat například vařené krevety s osvěžující omáčkou Pico de gallo nebo smažené kalamáry s ančovičkovou majonézou. 

„Jíst uvařené krevety je velmi snadné. Odloupnete jim hlavičku a oberete krunýř tělíčka, pod kterým se skrývá šťavnaté maso,“ představuje postup sous chef Oldřich Matoušek. To však jistě není třeba představovat gurmánům a milovníkům mořských plodů, kteří by si neměli tuto jedinečnou gastroakci ujít. „Naprostým základem všech našich receptů jsou čerstvé suroviny a nejinak tomu bude i v týdnu krevet a kalamár. Těšit se můžete na vařené i grilované pochoutky podávané v originálním hávu,“ zve Oldřich Matoušek.

Mezi delikatesy patří Tygří krevety s rebarborou, které se budou podávat s lehkou hořčičnou omáčkou Pommery. „Tato omáčka je výjimečná tím, že má nasládlou chuť a ke krevetám se perfektně hodí. V gastronomii ji používali už za dob Karla Velikého, jelikož se jedná o jednu z nejstarších značek hořčic. Speciální je i tím, že se od roku 1890 nezměnila její výroba a stále se k mletí hořčičného semínka používají mlýnské kameny. To jí dodává nezaměnitelnou chuť a strukturu,“ vysvětluje sous chef Oldřich Matoušek. 

Kdo dává raději přednost kalamárům, jistě si pochutná na Smažených kalamárech v domácí strouhance s ančovičkovou majonézou nebo na XXL kalamárech plněnými mandlovou fáší a omáčkou z tmavé miso pasty a marinovanými řasami wakame. Kalamárům smažení svědčí, stejně tak i plnění různými náplněmi. Ať už to je s fáší z bílého pečiva, mletého masa, nebo rajčat, výsledek bude perfektní. 

Bruxx
Tel: 224 250 404
Náměstí Míru 9
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: