Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
května

Den otevřených dveří

Senát Parlamentu České republiky

zpět na výpis akcí
 

Kromě historických prostor Valdštejnského paláce se podíváte i do běžně nepřístupných prostor, Jednacího sálu nebo Kolovratského paláce.

Datum:08. 05. 22
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 16:00
Kategorie: poznání|po praze, památky, ostatní

Přijít můžete kdykoliv mezi 9. a 16. hodinou (poslední vstup v 16:00), prohlídka je individuální, takže si trasu projdete vlastním tempem, a samozřejmě zdarma!

Prohlídku můžete začít ve Valdštejnském paláci i Kolovratském paláci, za návštěvu ale rozhodně stojí oba dva. Ve Valdštejnském paláci si prohlédnete Hlavní sál, Rytířskou i Audienční síň, Mytologickou chodbu, nahlédnete do Valdštejnovy pracovny, Jednacího sálu i různých salonků a dalších zajímavých míst.

V Kolovratském paláci - který je běžně veřejnosti nepřístupný, protože se v něm konají schůze výborů a jednání s českými i zahraničními hosty - nahlédnete např. do Zeleného salonku. Právě v něm se 30. září 1938 sešla vláda v čele s generálem Janem Syrovým na svém mimořádném zasedání, kde byla seznámena s Mnichovskou dohodou. Během války Kolovratský palác zpustošilo gestapo a schůze vlády se tak musely přesunout do Strakovy akademie (v níž vláda zasedá i dnes). Od roku 1996 je součástí sídla českého Senátu.

Ideálním zakončením prohlídky pak bude Valdštejnská zahrada, která je pro vás otevřena denně. Na Den otevřených dveří sem můžete zavítat od 9 do 19 hodin.

Otevřeno bude také naše Informační centrum, které doporučujeme navštívit - máme tu pro vás informační brožury, časopis Senát ale i různé upomínkové předměty.

Během celé prohlídky můžete fotit, jak je libo, tak nás nezapomeňte označit, až budete fotky ze Dne otevřených dveří v Senátu sdílet.

Senát Parlamentu Čes...
Tel:
Valdštejnské náměstí 17/4
Praha 1, 118 01
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: