Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
dubna

Alta Live – klíčení sezóny

Studio Alta

zpět na výpis akcí
 

Otevíráme brány ALTY dokořán a startujeme hlavní sezónu. Komponovaný program těchto dvou dnů bude provázet výstava obrazů Michaely Petrů.

Začátek:29. 04. 22
Konec:30. 04. 22
Cena:od Zdarma
Čas:16:00 - 22:00
Kategorie: kultura|divadla, ostatní

Páteční událost zahájí vernisáž výstavy obrazů Michaely Petrů – Invalid Dream. Michaela Petrů je absolventkou Rittsteinova ateliéru na AVU, ve své tvorbě zkoumá hranice malby a možností materiálu. V projektu Invalid dream soustřeďuje svou pozornost k pražské čtvrti Karlín a její proměně z dělnické lokality na developerskou oblast. Výstava bude po oba dva dny volně přístupná a potrvá až do 22. května. 

V průběhu obou dnů budou moci diváci shlédnout taneční film Markéty Stránské a Jeana Gaudina: …Or to Be. Dílo tvoří tři „sóla“, tři postavy, které o sobě nevědí a které spojuje dohromady až divák, který je vidí společně. Náležitý prostor bude věnován také živým tanečním performancím. Pátek 29. dubna je Mezinárodním dnem tance a zahájení sezóny přinese několik vystoupení, ve kterých budou publiku nabídnuty různorodé přístupy k pohybové tvorbě. Svou inscenaci MASS zde uvede soubor Holektiv a to v páteční premiéře i sobotní repríze. Jedná se o performativní projekt Evy Staré, který se věnuje tématu sebevědomí a sebeurčení. Představí se i zahraniční hosté: japonský tanečník butó žijící v Berlíně – Michyiasu Furutani či performer Mo Van z Peru, jehož tvorba je ovlivněna neo šamanismem a přináší příchozím zklidňující možnost zaposlouchat se do sebe sama. Jeho aktuální představení nese název Keep the distance from humans a je audiovizuální performancí zkoumající hranice digitálního světa a přírody. Na rituální linku i komunitní atmosféru místa naváže závěrečný večerní Storytelling u ohně, který speciálně pro Studio ALTA připravilo uskupení story-telling.cz.

K celkovému pojetí Klíčení sezóny ředitelka Studia ALTA Lída Vacková dodává: 
„Během dvou posledních dubnových dnů přinášíme do vnitřních i venkovních prostor Studia ALTA jarní oživení. V průběhu zimy bylo veřejných představení méně a řadě projektů jsme se mohli věnoval pouze v omezené formě. Nyní je před námi hlavní sezóna a s ní ožívá náš pravidelný program i s otevřenou kavárnou. Znovu otevíráme naši komunitní zahradu pro potřeby zahradníků, stejně jako společný zahradní prostor dostupný všem hledajícím útočiště uprostřed velkoměsta, a to i mimo časy našich představení. 

V následujících měsících nás čeká celá řada rezidenčních pobytů začínajících i etablovaných uměleckých skupin z ČR i ze zahraničí. Divákům i komunitám nabízíme prostor pro setkání, rozvoj a práci, ale také pro odpočinek. V programu přinášíme možnost setkání se s kvalitními inovativními formami umění či experimenty zejména na poli současného tance, pohybového divadla a Performing Arts. Svou činností se snažíme vytvářet a podporovat prostor pro diskuzi a reflexi současného společenského světového dění a nabízet podporu potřebným.“

Po oba tyto dny bude otevřeno také pro všechny rodiče s dětmi, program pro ně vzniká ve spolupráci s organizací Město přátelské k dětem. Do sobotního programu je zařazena také loutková pohádka z dílny Dafa Puppet Theatre: Theseus. 

Speciálním bodem sobotního programu je pak čtenářská skupina Tools For Men With Feminist Ambitions, která si klade za cíl prostřednictvím čtení stejnojmenné knihy Martina Barnera otevřít praktickou debatu o mužství a roli feminismu v dnešním světě. 

Pay What You Can

Většina programových bodů bude dostupná zdarma. Akci však bude možné podpořit dobrovolným příspěvkem. Na zpoplatněné představení Holektiv: MASS bude možné zakoupit vstupenky v libovolné hodnotě nastavené novým systémem Pay what you can. Základní navržená cena odpovídá běžné ceně lístku za divadelní představení, je ale doplněna o dvě nižší a dvě vyšší částky. Cenu vstupenek si tedy návštěvník může stanovit podle toho, jak mu bude aktuálně vyhovovat. Hlavním cílem nového pojetí je zprostředkovat dostupnou kulturu všem a nikoho nestigmatizovat ani neprivilegovat.


Akce proběhne ve dvou termínech - 29. a 30.4.

Harmonogram

pátek 29. 4.

16:00 –22:00 | Markéta Stránská, Jean Gaudin: …Or to Be, film
16:00 – 18:00 | Město přátelské k dětem: Dětská dílna
18:00 | Michaela Petrů: Vernisáž výstavy Invalid dream
19:00 – 20:00 | Holektiv: Mass
20:15 – 21:00 | Michyiasu Furutani (JPN/GER): performance
21:15 – 22:00 | Alyssa Dillard & col.: LEDET (koncert)

sobota 30. 4.

16:00 –22:00 | Markéta Stránská, Jean Gaudin: …Or to Be, film
16:00 – 18:00 | Otevírání zahrádek – komunitní setkání zahradníků
16:00 – 21:00 | Michaela Petrů: Výstava Invalid dream
16:00 – 18:00 | Město přátelské k dětem: Dětská dílna
16:30 – 17:00 | Dafa Puppet Theatre: Theseus (pohádka)
16:30 – 17:30 | reading group Tools For Men With Feminist Ambitions
18:00 – 19:00 | Holektiv: Mass
19:30 – 20:00 | Mo Van (PER): Keep the distance from humans
20:30 – 22:00 | Storytelling u ohně: Pírko & Justin

Studio Alta
Tel: 605 439 612
Sokolovská 136/24
Praha 8, 186 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: