Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
prosince

Vánoční zpívání se Zuzanou Markovou

Novoměstská radnice

zpět na výpis akcí
 

Tradiční Vánoční koncert Spolku přátel hudebních talentů. Tentokrát bude jeho hlavní hvězdou vynikající česká sopranistka Zuzana Marková.

Datum:19. 12. 21
Cena:500 Kč
Čas:19:00 - 21:30
Kategorie: kultura|koncerty, klasika, hudba

Zuzana Marková, o níž se místní kritika vyjádřila, že jako jediná česká sopranistka “dokáže rozpálit italský oheň“. Repertoár Markové se vskutku točí zejména kolem italských oper: ve světové konkurenci se dokázala prosadit jako Gilda, Violetta či Lucie z Lammermooru. Je vyhledávanou hvězdou ve většině italských divadel, (Benátky, Florencie, Janov, Řím, Palermo, Neapol, Turín), miluje ji publikum v Pařížské opeře, ve Vídeňské státní opeře, Berlínské státní opeře či v Los Angeles.

Zuzana patří k mladé generaci operních „star“, ale již nyní se společně se svým manželem, dirigentem Giacomo Sagripantim věnuje podpoře mladých pěveckých talentů. Pod svá „ochranná křídla“ si na tomto koncertu vezme studenty Deylovy konzervatoře, mladičké pěvce, pro které je velikým vzorem. Představí se sopranistka Emma Balunová a kontratenorista Vojtěch Pelka. Další studenti podpoří své kolegy v publiku. Na klavír budou doprovázet Lukáš Klánský, jeden z nejskvělejších českých klavíristů své generace, a Ahmad Hedar, vyhledávaný korepetitor a nositel ceny za vynikající klavírní doprovod na Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech.

Novoměstská radnice
Tel: 224 947 190
Karlovo náměstí 1/23
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: