Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
září

Oslavy sklizně na vinici sv. Kláry

Botanická zahrada hl. m. Prahy

zpět na výpis akcí
 

Vinice sv. Kláry v Troji ožije třetí zářijový víkend oslavami sklizně.

Začátek:18. 09. 21
Konec:19. 09. 21
Cena:100 Kč
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: gastro|vinárny

V letošním roce nepřijdou milovníci vína a fanoušci trojského vinohradu sv. Kláry zkrátka. Botanická zahrada hl. m. Prahy připravuje na víkend 18. a 19. září Oslavy sklizně na vinici sv. Kláry. Jedná se o vrchol letošní vinařské sezóny a během oslav se kompletně představí místní produkce vína, a to včetně možnosti nahlédnout do vinného sklepa. Po oba dva dny bude oslavy sklizně doprovázet bohatý program pro malé i velké. Návštěvníci budou moci ochutnat vína ročníku 2020, čerstvý burčák a také novinku – bylinný vermut, který vznikl ve spolupráci s lihovarem LANDKRAFT.

Botanická zahrada v Troji je z pohledu produkce vína světovým unikátem. Jako jedna z mála botanických zahrad na světě se může pyšnit vlastním produkčním vinohradem a kolekcí vlastních vín. Tradiční vinobraní se tu konají již od roku 2004. V loňském roce se vinobraní nekonalo, a to z důvodu opatření proti šíření onemocnění Covid-19. V letošním roce se Botanická zahrada Praha k oslavám sklizně opět vrací.

Návštěvníci se o víkendu 18. – 19. září mohou těšit na bílý burčák z odrůdy Muller Thurgau a červený burčák z odrůdy Modrý Portugal ze zdejší vinice. Dále budou v prodeji veškerá vína ročníku 2020 (bílá vína Muller Thurgau, Ryzlink rýnský, Tramín červený, Rulandské šedé, Botanica, klaret z Rulandského modrého a růžová vína odrůdy Modrý Portugal a Rulandské modré), Ryzlink rýnský a Rulandské šedé ročníku 2019, Rulandské modré ročník 2016 a vinné pálenky.
Oslavy sklizně také nabídnou první možnost ochutnat novinku letošního roku – bylinný vermut. Na jeho výrobě spolupracuje botanická zahrada s lihovarem LANDCRAFT. Využity byly nejen hrozny a přebytky vinného moštu z minulého ročníku, ale také byliny pěstované ve venkovních expozicích trojské botanické zahrady. Vinný mošt byl ihned po sklizni dolihovaný vinnou pálenkou a společně s bylinnými extrakty uložen v dubovém sudu v lihovaru, kde zraje zhruba po dobu jednoho roku.

Během oslav sklizně nebudou chybět doprovodné aktivity pro malé i velké a pestrý hudební program na pódiu. Se sklenkou v ruce se návštěvníci mohou zaposlouchat do rytmu funku nebo jazzu nebo mohou relaxovat v rozkvetlé Ornamentální zahradě. Program bude probíhat po oba víkendové dny od 10.00 do 18.00 hodin. Vstup na akci bude za cenu standardního vstupného do botanické zahrady, tedy buď 100,- Kč za dospělou osobu pouze do venkovních expozic, nebo 150,- Kč včetně vstupu do tropického skleníku Fata Morgana, k tomu zájemci zaplatí zálohu 50,- Kč za skleničku na víno.

Botanická zahrada hl...
Tel: 234 148 111
Trojská 800/196
Praha 7, 17100
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: