Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
srpna

ODLOŽENO: Piánový koncert pro všechny slušné ryby...

Karlův most

zpět na výpis akcí
 

"Omlouváme se, ale bude pršet. Hledáme jiný termín v září, aby se akce mohla uskutečnit jindy."

Datum:22. 08. 21
Čas:21:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Minulý rok jsme uspořádali hostinu na Karlově mostě. Byla mylně popisovaná jako rozloučení s Covidem. Chtěli jsme spíše uspořádat na tolik symbolickém místě setkání různých lidí u jednoho stolu. Spojit dva břehy. Přemostit nesoulady. Na chvilku spojit rozdělenou společnost. Most byl tehdy také prázdný a šlo něco takového vůbec uspořádat.

Letos jsme nakonec Karlův most číslo dvě nepořádali. Rozhodli jsme se ale na tomto místě na chvilku vytvořit jakési "Snové město pražské".

Pod Karlův most připlavíme na úplňkový nedělní večer ponton. Na něj přistěhujeme špičkové klavírní křídlo Steinway. Na jiném pontonu přivezeme bílého koně. Z filmových natáčení je zvyklý na nejrůznější věci.

Fenomenální pianista Lukáš Vondráček na něj zahraje svůj asi padesátiminutový koncert. Doslova koncert pro koně. Na pontonu bude jen křídlo, Lukáš Vondráček, bílý kůň a jeho majitel. Koncert pro bílého koně. Kůň a křídlo. Okřídlený kůň. Možná Pegas. Tolik známý symbol pro básnickou inspiraci.

Koncert se bude hrát pro koně. Ale i pro ryby, racky, lidi na lodičkách, lidi na mostě. Pro zde utonulého Sv. Jana Nepomuckého a Jana Třísku. Bude to takový náš dárek pro všechny.

Chceme ukázat, že za světovou hudbou nemusíte do Carnegie Hall. Že se z mostu může stát divadelní ochoz. Ze šlapadel divadelní lóže. A z úplňku a Pražského hradu kulisy té nejkrásnější hudební síně světa.

Koncert začne ve 21 h v neděli 22. srpna. Repertoár není dopředu daný. Lukáš Vondráček bude hrát to, co mu řeka inspirace přinese.

Na část koncertu se připojí druhý pianista Yury Shadrin. A na jinou část violoncellista Tomáš Jamník a houslista Josef Špaček.

Koncert bude ozvučen.

Děkujeme pražskému převozníkovi Zdeňkovi Bergmanovi za pomoc s organizací.

Karlův most
Tel:
Karlův most
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: