Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
července

Za divadlem do Senátu

Valdštejnská zahrada

zpět na výpis akcí
 

Divadlo Na zábradlí, Činoherní klub a Dejvické divadlo společně oslaví uvolnění kulturního života ve Valdštejnské zahradě, na půdě českého Senátu.

Začátek:16. 07. 21
Konec:02. 08. 21
Čas:20:30 - 22:30
Kategorie: kultura|divadla

Zahradní mozaika divadelního umění se uskuteční od 16. července do 2. srpna, a nabídne sedm inscenací známých pražských scén.

Pospolnou akci zahájí Dejvické divadlo svými slavnými inscenacemi Vražda krále Gonzaga a Ucpanej systém, které až nadčasově a přesto s jistým nadhledem reflektují pocity, které mnozí z nás v posledních měsících zažívají. Bližší informace a vstupenky budou k dispozici prostřednictvím webových stránek Dejvického divadla.

Následně se ve Valdštejnské zahradě představí Činoherní klub, a to inscenacemi Léda (Manželskonemanželská povídka), Bůh masakru a Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, nejproslulejší hrou spoluzakladatele, kmenového autora a režiséra Činoherního klubu Ladislava Smočka. Též Činoherní klub nabízí vstupenky na svá představení přes svůj tradiční prodejní systém.

Zahradní festival uzavře Divadlo Na zábradlí, a to představením oceňované Korespondence V+W a Mýcení, oboje v režii jednoho z nejvýraznějších režisérů své generace Janem Mikuláškem. Vstupenky na představení bude možné zakoupit na webových stránkách divadla a v předprodejní systému GoOut.

Představení komorních pražských scén se ve Valdštejnské zahradě konají v rámci projektu „Senát pro kulturu – pomáháme umělcům do divadelního života“ a uskuteční se přímo v barokním prostoru sala terrena v západní části zahrady. Díky tomuto umístění bude jeviště i hlediště kryté a představení se tak mohou konat za každého počasí.

Diváci budou mít jedinečnou příležitost si před představením prohlédnout prostory Valdštejnské zahrady, která jim bude vždy zpřístupněna hodinu před začátkem představení, v 19:30. Vzhledem k současné epidemiologické situaci bude v prvním vlně prodávána pouze poloviční kapacita hlediště a jakmile to situace dovolí, nabídnou všechna divadla i zbývající místa

Program:
16. 7. 20:30 Ucpanej systém (DD)
17. 7. 20:30 Ucpanej systém (DD)
18. 7. 20:30 Vražda krále Gonzaga (DD)
19. 7. 20:30 Vražda krále Gonzaga (DD)
23. 7. 20:30 Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho (ČK)
24. 7. 20:30 Bůh masakru (ČK)
25. 7. 20:30 Léda (Manželskonemanželská povídka) (ČK)
26. 7. 20:30 Léda (Manželskonemanželská povídka) (ČK)
30.7. 20:30 Mýcení (DNz)
31.7. 20:30 Mýcení (DNz)
1.8. 20:30 Korespondence V+W (DNz)
2.8. 20:30 Korespondence V+W (DNz)

Valdštejnská zahrada
Tel:
Malá Strana
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: