Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
června

Udržitelná Praha - výstava

Mánes

zpět na výpis akcí
 

Výstava si klade ambiciózní cíl ukázat problematiku i prostředky, kterými lze dosáhnout udržitelného rozvoje hlavního města ČR.

Začátek:10. 06. 21
Konec:30. 06. 21
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 19:00
Kategorie: poznání|po praze, ostatní

O zlepšení životních podmínek v hlavním městě se hovoří již řadu let. Pražané jsou průběžně seznamováni s různými koncepcemi, jsou konfrontováni s nejrůznějšími opatřeními či restrikcemi, které mají zlepšit jejich životní podmínky ve městě. Praha jako hlavní město je sídlem řady institucí a úřadů, klíčových dopravních i komunikačních uzlů a zároveň je největším zaměstnavatelem v zemi. O to je hledání řešení složitější a náročnější.

Zelený pohled na Prahu si klade za cíl poukázat na konkrétní a reálná řešení, která se stanou součástí života Pražanů. Celý projekt bude realizován v úzké spolupráci s hlavním městem Praha a jednotlivými městskými částmi. Přirozenou součástí této expozice budou různé architektonické projekty. Expozice není o fabulaci teorii a dílčích restrikcích, ale o konkrétních a systémových opatřeních, které prokazatelně pomohou vyrovnat se v životním prostředí jiným vyspělým metropolím. Které umožní Pražanům lépe dýchat a lépe se cítit každý den.

Mánes
Tel: +420 730 150 772
Masarykovo nábřeží 250/1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: