Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
dubna

City Nature Challenge 2021

Magistrát hl. m. Praha

zpět na výpis akcí
 

Hlavním cílem City Nature Challenge je ukázat, že navzdory obecně přijímaným názorům je příroda ve městech opravdu bohatá.

Začátek:30. 04. 21
Konec:03. 05. 21
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: poznání|po praze, fauna a flora

City Nature Challenge je projekt, ve kterém se spojí pozorovatelé přírody z měst z celého světa. Hlavním cílem je ukázat, že navzdory obecně přijímaným názorům je příroda ve městech opravdu bohatá. 

Tato výzva odstartovala poprvé v roce 2016 a to pouze mezi městy Los Angeles a San Francisco. V roce 2018 se konal první mezinárodní ročník, kdy se zapojilo 68 měst. Do letošního ročníku se jich přihlásilo více jak 400 z celého světa (kompletní seznam zapojených měst naleznete ZDE), což je téměř dvojnásobný nárůst oproti roku 2020.

Pojďte do toho i Vy a zjistěte, jak bohatá a unikátní je pražská příroda! Stáhněte si aplikaci iNaturalist na váš mobilní telefon a potom jen stačí ve vybraných dnech pomocí ní fotografovat přírodu na území Prahy. Fotografie můžete pořizovat u Vás na zahradě, v oblíbeném parku nebo třeba na autobusové zastávce.

Letošní ročník bude vzhledem k aktuální situaci kolem koronaviru opět pojat trochu skromněji, ale i tak můžete vyrazit do přírody. Zdravotní procházky jsou stále doporučovány. Nebo můžete pozorovat živé organismy na vašich balkonech, či zahradách.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: