Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
května

Praha balkónová - Romeo a Julie

Venuše ve Švehlovce

zpět na výpis akcí
 

Třináct balkonů v širším centru Prahy čeká inscenace „balkonové scény“ ze Shakespearova Romea a Julie v překladu Martina Hilského.

Datum:01. 05. 21
Cena:od Zdarma
Čas:13:00 - 18:00
Kategorie: kultura|divadla, ostatní

Třináct balkonů v širším centru Prahy obsadilo třináct tvůrčích týmů složených z mladých divadelníků. Všechny dostaly stejné zadání – zinscenovat „balkonovou scénu“ ze Shakespearova Romea a Julie v překladu Martina Hilského. Fantazii se meze nekladly. Výsledkem je tolik různých interpretací, kolik odlišných přístupů. Skrze klasickou látku týmy komunikují každý po svém aktuální témata dotýkající se současného společenského dění. Jednotlivé výstupy, trvající maximálně deset minut, se s přestávkami opakují, aby bylo možné jich během odpolední procházky městem zhlédnout co nejvíce. Diváci jistě uznají, že dvoumetrové rozestupy mezi herci jsou bez výjimek dodrženy. Organizátoři je pouze prosí, aby se příliš nepřibližovali k Romeovi. Už tak je pod tlakem z milostného vyznání, tak je dobré mu nechat alespoň trochu soukromí.

Praktické informace:

→ Pro snadnější orientaci je zde mapa balkonů.

→ Více informací k tvůrčím týmům a konkrétním časům produkce je možné najít na instagramovém účtu @prahabalkonova.

Akce probíhá pod záštitou radní hlavního města Prahy MgA. Hany Třeštíkové. Projekt vznikl v koprodukci s kulturním prostorem Venuše ve Švehlovce a za laskavé podpory prof. Martina Hilského.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: