Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
dubna

První kosmonaut - živý přenos

Planetárium

zpět na výpis akcí
 

K 60. výročí připravilo Planetum rekonstrukci letu kosmické lodi Vostok 1, která se stala prvním pilotovaným tělesem, jež obletělo naši planetu.

Datum:12. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: poznání|ostatní

Dne 12. dubna 2021 uplyne 60 let od okamžiku, kdy lidé zpřetrhali okovy pozemské gravitace a člověk poprvé vzlétl do vesmíru. Přestože od té doby vzlétli do kosmu lidé více než tisíckrát, zůstane Jurij Alexejevič Gagarin navždy tím prvním, který nás do něj pozval.

U příležitosti tohoto světového výročí připravilo Planetum rekonstrukci historického letu kosmické lodi Vostok 1, která se stala prvním pilotovaným tělesem, jež obletělo naši planetu.

V pondělí 12. dubna 2021 odstartuje v 18:00 z pražského planetária věrná replika kosmické lodi Vostok 1 s kosmonautem na palubě.

Na rozdíl od ostatních světových muzeí se pražské planetárium po svém zpřístupnění veřejnosti stane jediným místem na světě, kde budou moci návštěvníci na vlastní kůži zažít pocit, s jakým se člověk vydal do vesmíru.

Průběh letu bude přenášen do řídicího střediska, v němž si o něm bude s Milanem Halouskem, předním odborníkem na kosmonautiku, povídat náš moderátor Jan Spratek.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: