Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
listopadu

Noc divadel: Fresh Air

Noc divadel

zpět na výpis akcí
 

Zúčastněná divadla nejen naváží na loňské téma udr-život-elnost, ale představí také čerstvé novinky na divadelní scéně a novátorské přístupy.

Datum:20. 11. 21
Čas:08:00 - 22:00
Kategorie: kultura|divadla

„Jako motto pro letošní ročník Noci divadel jsme zvolili Fresh Air. Chtěli bychom věřit, že na podzim 2021 bude skutečně možné se znovu a pořádně zhluboka nadechnout a užít si Noc divadel tak, jak jsme byli zvyklí v době před-covidové, a že živá kultura nezůstane stejně vzácná jako čistá příroda. Tímto mottem tedy zároveň navazujeme na téma udr-život-elnost, které bylo v loni svorníkem naší celoroční spolupráce se soubory zapojenými do Noci divadel," vysvětluje Martina Pecková Černá z Institutu umění – Divadelního ústavu (IDU), který Noc divadel v ČR od roku 2013 koordinuje.

V loňskem roce se do Noci divadel zapojilo celkem 64 divadel ze 17 měst a obcí České republiky a poprvé se odehrála pouze virtuálně. Součástí byl osmihodinový telemost s názvem Divadlo tu bylo, bude a je (dnes celý den). Komponované pásmo složené z živých vstupů i předtočených záznamů propojilo 28 divadel z 9 měst. V návaznosti na uplynulý ročník Noci divadel připravil IDU Kodex udržitelnosti: Od divadelní kultury ke kultuře v divadle. Noc divadel jím reaguje na zvyšující se citlivost a povědomí o potřebě zavedení udržitelných postupů v českém kulturním sektoru a nabízí soubor hodnot a doporučení nejen pro divadla a kulturní organizace zapojené do Noci divadel, ale pro diváky a další organizace i jedince působící v sektoru kultury. V dokumentu jsou také shromážděny příklady dobré praxe, které nabízejí kulturním organizacím inspiraci i zdroj nových informací k tématu.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: