Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
listopadu

ONLINE: Matterhorn - co mi výstup na třetí pokus řek...

Kolem světa

zpět na výpis akcí
 

Nepřicházím kázat o precizních horolezeckých strategiích ani vykládat pseudomoudra o překonávání sebe sama.

Datum:19. 11. 20
Cena:od 50 Kč
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: poznání|ostatní, cestování

Chci se ale podělit o svůj příběh jako někdo, kdo je hrdý, že se z vrcholu Matterhornu vrátil zpět domů po svých. A zároveň jako někdo, koho tahle pyramidová hora provázela celý dospělý život a má pro něj mnohem symboličtější význam, než jenom nadmořskou výšku a odškrtnutou horolezeckou maturitu.

Nebyla to zdaleka moje první zkušenost s přesvědčením, že se nemusím vrátit. Vnímám ale, že díky životním zkušenostem a intenzitě, s jakou tenhle pocit provázel celý výstup, mě tahle cesta zasáhla nejvíc do hloubky ze všech. Zkušenost z výstupu z letošního září natolik prostoupila různými částmi mého života, že je dost složité pojmout to do stručné anotace, která by nezněla přehnaně pateticky - přitom jsme koneckonců skoro celou cestu vtipkovali o nesmyslech, když už nic jiného nezbývalo. Tak si mě radši přijďte poslechnout. Těším se, až se s vámi o tenhle příběh podělím.

Miky Škoda
Zakladatel X-Challenge, LeapMakers a v minulosti například i LowCost Race. Svými aktivitami pomáhá hledat a upevňovat pozici Česka ve světě. Pomáhá sdružovat to nejlepší z českých inovací a firem v rámci Startup Disrupt a podílí se na popularizaci vesmírného výzkumu v podcastu Plancktonovy rozmluvy. Původně fyzioterapeut a pedagog volnočasových aktivit, který projel přes 40 zemí a zdolal několik čtyřtisícovek dnes čerpá ze zkušeností jak z podnikání, tak ze skautu a z cestování po světě i napříč českým společenským spektrem jako autor několika edukativních pořadů. Své zkušenosti například předává v rámci podnikatelské vzdělávací sítě Red Button EDU, v podcastu LeapMakers, při vedení kurzu základů podnikání Podnikni to! na Univerzitě Pardubice a ve své knize Můžeš (po)dělat cokoli.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: