Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
listopadu

Online: Korzo Národní i u vás doma

Díky, že můžem - Korzo Národní

zpět na výpis akcí
 

Svoboda je především zodpovědnost. A stejně přistupujeme k její oslavě.

Datum:17. 11. 20
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: poznání|po praze, ostatní, workshopy

Letošní oslavy 17. listopadu se přesunou z Národní třídy i do vašeho obýváku. Skrze živé streamy, bohatý online program nebo sametový brunch k vám domů přeneseme atmosféru oslav a s ní související reflexi společnosti, tak jak to znáte z předchozích let.


Kdy jindy než na Den boje za svobodu a demokracii bychom se totiž měli zamyslet nad tím, co pro nás hodnoty sametové revoluce znamenají a jestli k nim přistupujeme s takovou péčí, jakou si v dnešní době zasluhují.

My jsme se rozhodli pečovat o připomínku sametové revoluce tak, abychom neohrozili zdraví nás všech. Budeme rádi, když se z pohodlí a bezpečí svých domovů přidáte!


Pietní místo na Národní třídě bude krásné, důstojné a online. Vy napíšete vzkaz a zapálíte virtuální svíčku, naši dobrovolníci to za vás udělají na místě v přímém přenosu.


Sametový brunch, který připravujeme ve spolupráci s Breakfaststory, vám přivezeme až domů. Zároveň s každou takovou snídaní poputuje druhá porce znevýhodněným spoluobčanům.


I letos v 17:11 zazní ikonická Modlitba pro Martu napříč rádiovým éterem!
Významné budovy se večer rozsvítí na připomínku 17. listopadu v barvách české trikolory.


Symbolicky se můžete připojit k oslavám připnutím trikolory rovnou z gauče, díky novému IG filtru.


Těšit se můžete také na streamované debaty o dezinformacích s Respektem, o ekologii s A2larm a s Deníkem N o tom, jak se vyznat v záplavě informací, se kterými se setkáváme každý den.


Obývákem Václava Havla se může stát přímo ten váš, díky připravovanému streamu z diskuzí zajímavých osobností a čtení úryvků z děl Václava Havla.


Listopadoviny, speciální tematické vydání Deníku N, budou dostupné online i ve vaší nejbližší trafice.


Videa ze vzdělávací tramvaje ÚSTR a pamětnické tramvaje Post Bellum vám přiblíží průběh revoluce a zprostředkují autentické zážitky pamětníků.
To vše naleznete na našem interaktivním webu. Můžete se těšit na záznamy i streamy divadel, koncertů, slam poetry a mnoho dalšího!

Víc než kdy dřív vidíme, že svoboda, kterou jsme v roce 1989 získali, je především obrovská zodpovědnost. Nepochybujeme o tom, že rozhodnutí slavit 17. listopad především online, ke kterému jsme z bezpečnostních důvodů přistoupili, pochopíte.

Věříme, že si tento slavnostní den užijete tak, jak jen budete moct. A že se díky společné solidaritě a zodpovědnosti každého z nás posuneme k tomu, abychom si získanou svobodu udrželi, a hlavně abychom si ji naplno mohli užívat opravdu všichni.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: