Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
září

Letní kino: Říkejte mi Marianna+diskuze

Klubovna

zpět na výpis akcí
 

Projekce filmu Říkejte mi Marianna a navíc diskuze k filmu.

Datum:02. 09. 20
Cena:50 Kč
Čas:19:30 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

2. 9. 2020 Klubovna

- 19.30 start akce, delikatesy

- 21.00 začátek projekce

- diskuze po skončení filmu

Říkejte mi Marianna

(Polsko 2015 |75 min., polsky, české titulky)

Atraktivní čtyřicetiletá žena, která se za cenu velké oběti rozhodla splnit si životní sen – být sama sebou. Znepřátelila si vlastní rodiče a ztratila blízké, když podstoupila dlouho touženou změnu pohlaví. Film se divákům snaží umožnit pochopit nesnadná rozhodnutí, kterým Marianna musela čelit. Zatímco v první, inscenované linii se žena prostřednictvím autobiografické divadelní performance vyrovnává s vlastní minulostí, v druhé, čistě dokumentární, je naopak konfrontována s nečekanými zvraty a svízelnými situacemi, před které ji osud postavil. (MFDF Ji.hlava)

režie: Karolina Bielawska

Předfilm z partnerského festivalu Filmowe Podlasie Atakuje. Poeticky laděné vyprávění popisuje příběh mladé dívky Łucji, která je vychovávána svou matkou v přísných podmínkách. Jejich každodenní činností je starost o pozemek, modlení či práce v domácnosti. Jak se jejich život změní s příchodem skupiny Romů do vesnice? To se dozvíte ve filmu Kwiat jednej nocy režisérky Natalii Szada.

Po projekci bude následovat tematická diskuze. Hostem bude kulturní manažerka, aktivistka v oblasti lidských práv a bývalá viceprezidentka polské celonárodní organizace LGBTQ Kampania Przeciw Homofobii Anna Urbańczyk. Pozvání přijala i Lenka Králová, softwarová vývojářka, spoluzakladatelka nově vzniklého YouTube kanálu V Tranzu, členka organizace Trans*parent a také žena, která se minulý rok rozhodla pro tranzici a v současné době prochází hormonální terapií.

Uvádíme ve spolupráci s Kulturním centrem Klubovna.

Vstupné na místě: 50,- (pozor, platba pouze v hotovosti, bez rezervací a předprodeje).

Kapacita kina podle aktuální koronavirové situace. Doporučujeme s sebou deku, teplé oblečení a pro jistotu v kapse roušku. V případě špatného počasí se projekce přesouvá dovnitř do sálu.

Klubovna
Tel: 776 345 069
Generála Píky
Praha 6, 160 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: