Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
července

Po stopách Jana Kotěry - architektonická procházka

Open House Praha

zpět na výpis akcí
 

Vydejte se s námi po stopách Jana Kotěry, nejvýznamnějšího českého architekta přelomu 19. a 20. století a profesora AVU, a jeho pražských realizacích.

Datum:21. 07. 20
Cena:130 Kč
Čas:15:00 - 17:30
Kategorie: poznání|po praze, památky

První zastávkou se nám stane průčelí Peterkova domu na Václavském náměstí, Kotěrova první samostatná práce z roku 1899. Objevíme ale i Mozarteum a jeho interiér v Jungmannově ulici z architektova vrcholného tvůrčího období. Na konec nás přivítá unikátní Trmalova vila ve Strašnicích, kde Jan Kotěra působivým způsobem propojil anglickou modernu, secesní geometrii a lidovou tradici. Vila je uměleckým dílem, které ač účelné, zachovalo si nádech venkova, což podtrhují oku lahodící detaily slovanské tradiční tvorby.

Lektorem procházky je Martin Bělohradský, profesionální průvodce zaměřující se na výtvarné umění a architekturu 19. a 20. století. Martin je rovněž dobrovolníkem festivalu Open House Praha od prvního ročníku. V Trmalově vile bude k dispozici průvodce z Kotěrova centra.

Praktické informace:

• Kapacita skupiny je omezená.
• Předpokládaná délka akce je cca 2–2,5 hodiny.
• K přesunu mezi budovami bude využita městská hromadná doprava.
• Vstupné: 130 Kč

Open House Praha
Tel:
Václavské nám. 777/12
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: