Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
července

Komentované prohlídky Invalidovny

Invalidovna

zpět na výpis akcí
 
Tip

Historická budova Invalidovny v pražském Karlíně se opět otevírá veřejnosti! Od pátku do neděle vás čekají komentované prohlídky.

Začátek:10. 07. 20
Konec:12. 07. 20
Cena:od 70 Kč
Čas:10:00 - 16:00
Kategorie: poznání|po praze, památky

Komentované prohlídky vám představí historii této národní kulturní památky i to, jak se v ní kdysi žilo válečným invalidům. Budete si moci prohlédnout unikátně řešený systém obytných jednotek od slavného barokního architekta Kiliana Ignáce Dientzenhofera, kapli, reprezentativní schodiště i dlouhé chodby, které můžete znát například z filmu Amadeus režiséra M. Formana.

Prohlídky se konají s průvodcem v českém jazyce a začínají každou celou hodinu. Vstup hlavním vchodem z ulice Za Invalidovnou (naproti pomníku Petra Strozziho).

Vstupné 100 Kč dospělí, 70 Kč zlevněné vstupné.

Invalidovna
Tel: 725 548 234
Sokolovská 24/136
Praha 8, 186 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: