Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
května

Mezinárodní den muzeí v Národním muzeu

Národní muzeum

zpět na výpis akcí
 

Národní muzeum umožní návštěvníkům vstup zdarma do všech svých objektů.

Datum:18. 05. 20
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|muzea

Tématem Mezinárodního dne muzeí 2020 je Muzea za rovnost: rozmanitost a začleňování. Posilování rozmanitosti a začleňování v našich kulturních institucích. Letošní téma upozorňuje na potenciál muzeí vytvářet hodnotné zážitky pro lidi bez ohledu na jejich původ či osobní zázemí. Právě dnešní doba přináší muzeím jako hybatelům společenských změn a jako důvěryhodným institucím příležitost, aby prokázala svůj význam a roli ve společnosti.

V pondělí 18. května 2020 tak bude možné zdarma navštívit tyto objekty a výstavy:

    Historickou budovu Národního muzea s výstavami Sametová revoluce: Říká se jí sametová, Labyrint informací a ráj tisku a Tajný život sbírek.
    České muzeum hudby se stálou expozicí Člověk – nástroj – hudba a výstavami Import / Export / Rock’n’roll a Miloň Novotný – Fotograf a hudba a Hudebníci očima fotografa.
    Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur s výstavami Doma na Sibiři, Na březích Nilu, Kamské řemeslnice z Číny a Svět ve vitríně a se stálými expozicemi Kultury Austrálie a Oceánie a Vojta Náprstek.
    Národopisné muzeum se stálými expozicemi Česká lidová kultura a Tradiční lidová kultura dotykem a s výstavou Století trampingu.
    Národní památník na Vítkově s výstavami Otto Matoušek: Kresby z koncentráku, Armáda v povstání – Slovenské národní povstání 1944, Za volební právo žen! a se stálými expozicemi Laboratoř moci a Křižovatky české a československé státnosti.
    Muzeum Antonína Dvořáka s výstavou Antonín Dvořák: Inspirace přírodou a stálou expozicí Cesty Antonína Dvořáka.
    Muzeum Bedřicha Smetany s výstavou Nevěsta prodaná do ciziny a stálou expozicí Bedřich Smetana (1824–1884).
    Lapidárium Národního muzea se stálou expozicí Památky kamenosochařství v Čechách od 11. do 19. století.
    Muzeum české loutky a cirkusu – Prachatice se stálou expozicí Expozice české loutky a cirkusu.
    Památník Jana Palacha ve Všetatech s historickou expozicí.
 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: