Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
května

Petra Ernyei Trio LIVE!

Jazz Dock

zpět na výpis akcí
 

S otevřením zahrádky se do Jazz Docku vrací také živá muzika! Na střeše klubu zazpívá skvělá Petra Ernyeiova.

Datum:15. 05. 20
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

S otevřením zahrádky se do Jazz Docku vrací také živá muzika! Na střeše klubu zazpívá skvělá Petra Ernyeiova, doprovázená kytaristou Adam Tvrdy a kontrabasistou Petr Dvorsky. Program startuje již v 17:00 a na střechu se dostanete: za prvé po schodech a za druhé zdarma.

Petra Ernyeiová se narodila v Praze, maminka Češka a tatínek narozený v Anglii maďarsko-slovenským rodičům. Vyrůstala v hudebním prostředí, tatínek Andrej Ernyei byl uznávaný muzikant a banjista hrající tradiční jazz. Petra ho doprovázela na hudebních zkouškách i koncertech od malička, a to předurčilo její budoucnost. Poprvé koncertovala v 18 letech na jazzovém festivalu v USA v Sacramentu, to byl začátek její profesionální kariéry jazzové zpěvačky. Zpívala s velkými orchestry (Originální Pražský Synkopický Orchestr, Pražský Swingový Orchestr) a od roku 2008 měla vlastní Petra Ernyei Quartet. Koncertuje na českých i mezinárodních podiích, účastní se domácích i zahraničních festivalů, v posledních letech navštívila Německo, Anglii, Rakousko, Norsko, Maďarsko, Portugalsko, Bulharsko, Moskvu či Athény. Ve svém novém projektu Jazz Six se Petra Ernyei inspirovala jazzovými vokalisty let 50. a 60., obdobím, kdy Amerika naplno žila jazzovou hubou – Ella Fitzgerald, Nancy Wilson, Sarah Vaughn, Carmen Mc Rae, Mel Tormé, Anita O´ Day.

Zpěvačka vypráví příběhy, které jsou ukryty v textech písní a předává posluchačům radost, dojetí a čistou krásu vokálního jazzu.

Tentokrát Petra Ernyei vystoupí  pouze v triu společně se skvělým kytaristou Adamem Tvrdým a předním kontrabasistou Petrem Dvorským.

Jazz Dock
Tel: 774058838
Janáčkovo nábřeží 2/3249
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: