Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
dubna

Fitzli Putzli - online

Geisslers Hofcomoedianten

zpět na výpis akcí
 

Geisslers Hofcomoedianten umožní po dobu čtyřiadvaceti hodin zhlédnutí záznamu divadelního představení Fitzli Putzli.

Začátek:25. 04. 20
Konec:26. 04. 20
Cena:Zdarma
Čas:20:00 - 20:00
Kategorie: kultura|divadla

Hororově-komická divadelní road-movie o cestě ze života do smrti.

Tři společensky úspěšní muži (František Š., Antonín Š. a Josef Š.) se vydávají na svoji vysněnou dovolenou do pozemského ráje. Průvodcem se jim stává cestovní kancelář Fitzli Putzli, která je má odvést nazasloužený odpočinek.
Tentokrát se Geisslers ve své hororově-komické divadelní road-movie o cestě ze života do smrti inspirovali barokní ikonografií, kterou v 18. století prosazoval ve svém boji za pravdu a spravedlnost majitel kukského panství, mecenáš umění a zakladatel loveckého řádu sv. Huberta, František Antonín Josef hrabě von Sporck (1662–1738).
V Kuksu ve východních Čechách doposud stojí socha Herkomanna od Matyáše Bernarda Brauna, která symbolizovala patrona všech špatných právníků. Herkomann však měl i svého pomocníka – ďábelského notáře – Fitzli Putzliho, jehož socha taktéž existovala, avšak za nejasných okolností se nedochovala.
Nyní přišla chvíle, aby se Fitzli Putzli opět vrátil a s pomocí Času odhalil skutečnou Pravdu. Zajímá však pravda vůbec někoho?

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: