Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
července

Husité na Vítkově

Městská část Praha 3

zpět na výpis akcí
 

Na legendární hoře se uskuteční pravá středověká slavnost.

Datum:13. 07. 13
Čas:10:00 - 22:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

Hora Vítkov si symbolicky připomene hrdinnou obrany husitské posádky, která 14. července roku 1420 odrazila útok rakouských a míšeňských křižáků a tím prakticky donutila Zikmunda Lucemburského celou křižáckou výpravu ukončit.

Návštěvníci se tak můžou těšit už od 10 hodin na pestrý program, který je určený jak pro milovníky historie, tak i malé děti. Bitvy se zúčastní na sto válečníků, kteří přijedou na autentických husitských vozech a pod ochranou palisád budou halapartnami a pavézami bránit horu před nájezdem křižáckých rytířů dobývajících srub.

Nebude chybět ani postava Jana Husa upáleného v Kostnici, což byl důvod k husitskému povstání. Aby toho nebylo málo, čeká na diváky další překvapení: rytířská klání, kejklířské vystoupení, šermířské souboje, potulní minesengři, kteří předvedou historické písně na autentické hudební nástroje, nebo dobová módní přehlídka.

Pro děti budou připraveny různé dobové hry a soutěže, loutkové divadlo, 3 D střelnice, střílení z luku a kuše nebo hod na cíl.

Pozornost si jistě zaslouží stánky s řemesly – své umění předvedou hrnčíři, řezbáři, kováři, brusiči nožů nebo svíčkaři. Pravé kvasnicové pivo, frgále, trdelníky nebo tradiční medovina spolu s dobovou kuchyní tu nebudou chybět, k poslechu zahraje folklórní soubor Ginevra nebo ústřední hudba Ministerstva obrany Brasband.

Pro návštěvníky bude zajištěna bezplatná kyvadlová doprava ze stanice Florenc na zastávku Ohrada. Celou akci Husité na Vítkově zakončí ohňostroj podbarvený hudbou i efekty na obloze i zemi.    

Městská část Praha 3
Tel: 222116111
Havlíčkovo nám. 9
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: