Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
května

Bleší trh na Výtoni

Pražské trhy

zpět na výpis akcí
 

Pravý bleší trh na Praze 2.

Datum:11. 05. 13
Čas:09:00 - 16:00
Kategorie: zábava|

Označení bleší pochází ze středověku, kdy kníže nebo panovník přenechal darem oblečení prostému lidu. Jakmile se toto oblečení dostalo mezi lid, mohlo se s ním obchodovat a tím dostala i leckterá blecha novou oběť.

Bleší trh je především místem, kde může každý privátní člověk prodat své použité věci o kterých si myslí, že je někdo může ještě potřebovat. Nemusí vystavovat žádné doklady a ani ze svého jednorázového prodeje platit daně (v případě, že celková částka za rok nepřesáhne 20.000,-Kč, viz. Zákon o daních z příjmů). Pokud se mu to ale zalíbí a z jednorázového prodeje se stane obživa, měl by se stát živnostníkem, zařídit si živnostenský list, vést účetnictví a platit daně tak jak to stanovuje zákon.

Bleší trh je příležitost

-pro občany města prodat své použité ale fungující věci

- pro sběratele ulovit do své sbírky nové přírůstky nebo naopak některé prodat,

- pro vetešníky, obchodníky s použitými věcmi, knihami nebo kuriozitami, kteří si chtějí zvýšit obrat nebo si získat nové zákazníky

a hlavně je to příležitost pro obyvatele strávit příjemný čas uprostřed krásného města, zkusit si zasmlouvat, najít přesně to, co 'tak dlouho hledali', divit se nad tím, co všechno existuje a dá se prodat nebo si jen tak čistě popovídat se svými spoluobčany.

Všichni jsou vítáni i děti si mohou s pomocí svých rodičů vyzkoušet svůj první prodej za speciálních podmínek ze strany pořadatele. Samozřejmě se jedná o obchod, ale především jde o dobrou náladu.

Pražské trhy
Tel: 773 588 939
Výtoň
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: