Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
června

Prague Barefoot Run

Agentura ForDreams o.s.

zpět na výpis akcí
 
Tip

1. pražský nezávodní běh bez bot

Datum:01. 06. 13
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: sport|relaxace

Běhání bez bot nebo v barefoot obuvi je na vzestupu a šíří se nejen jako sport, ale jako celé hnutí, které vyznává od přírody dokonalou schopnost lidských nohou chodit a běhat naboso. Počet nadšenců bosého běhání stoupá i v Čechách, a svoji sílu předvedou poprvé veřejně na Den dětí, tedy 1.6.2013, kdy proběhne první Prague Barefoot Run – nesoutěžní běh naboso. Aby se mohl zúčastnit opravdu každý, trasa bude dlouhá pouze 4,2 km a poběží se po upraveném okruhu v pražském parku Ladronka. Dokonce není třeba ani běžet, jedinou podmínkou je účast na boso.

Běh naboso si však užijete především díky neopakovatelnému a pro mnoho z nás dávno zapomenutému pocitu bosých nohou. Dozvíte se o tomto způsobu pohybu a života mnoho zajímavých informací, odnesete si jedinečný zážitek, a možná i lásku k úplně novému sportu. Přijede dokonce jeden z průkopníků bosého běhání Bosý Ted McDonald, jeden z hrdinů bestselleru Zrozeni k běhu (Born to Run).

Prague Barefoot Run je organizován občanským sdružením ForDreams, které chce pomocí této akce podpořit projekt sdružení Dejme dětem šanci. To se v rámci své aktivity „Přál(a) bych si“ snaží získat prostředky na splnění smysluplných přání dětí z dětských domovů. Děti, které touží navštěvovat zájmové kroužky, jezdit na kole nebo si třeba udělat autoškolu, mají za jiných okolností jen málo šancí si takové přání splnit. Podpořit děti na cestě za jejich snem a pomoci jim zvýšit šanci na uplatnění ve vybraném oboru i v životě je primárním účelem této akce. V současné chvíli máme v evidenci více než 150 dětských snů a přání od dětí z celé České republiky. Přispět bude možno také přímo na místě, formou symbolických plateb za některé atrakce v místě konání.

Celá trať vede po asfaltovém okruhu v parku Ladronka. Trať nebude plně uzavřená pro věřejnost a proto je nutné dbát zvýšené opatrnosti . Délka okruhu je 4200m +/- metr, převýšení zanedbatelné.


Agentura ForDreams o.s.
Tel: 775 377 009
Ladronka
Praha 6, 160 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: