Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Muzeum čokolády Choco-Story

Praha 1, Celetná 557/10, 11000

zpět na výpis
 
Muzeum čokolády Choco-Story

Muzeum čokolády je svou sbírkou v Praze jedinečné a nemá obdoby.

Telefon:224242953
Kategorie: poznání|muzea

O museu

Čokoláda podněcuje naší chuť už po staletí: počínaje kořeněným nápojem Mayů a Aztéků až po oblíbenou sladkou čokoládu, kterou známe ze současnosti.

Tři ze čtyř Evropanů čokoládu milují, fascinace jedinečným zážitkem,který čokoláda přináší, je proto zcela jedinečná.

Lidé se často ptají: „Odkud čokoláda pochází?“, „Jak se dostala do Evropy?“, „Jaké je tajemství vynikající čokolády?“, „Proč byla čokoláda užívána jako lék“?

Muzeum čokolády Choco Story Praha odpovídá na tyto a další otázky tím, že ve slovech, obrazech i chutích oživuje 2600 let dlouhou historii čokolády.

V muzeu se ponoříte to vzrušujícího světa čokolády a za pomoci všech smyslů se vydáte na cestu časem. Bude to požitek nejen pro Vaše oči, ale i nos a chuť.

Muzeum čokolády ještě prohloubí okouzlení mladých i starších milovníků čokolády i těch, které zajímá pouze její historie. Množství autentických historických artefaktů potěší srdce každého historka.

Muzeum je členěno do tří částí. První je dějepisná, která popisuje dávnou historii kakaa jako nápoje a jeho cestu do Evropy, druhá zobrazuje vznik čokolády včetně jejího dalšího zpracování až do doby současné, třetí prezentuje unikátní sbírku historických obalů na čokoládu.

V předváděcím centru pak návštěvnící odhalí tajemství vzniku vynikající hedvábné čokolády a budou mít možnost ochutnat čokoládové výrobky, které se v muzeu připravují.

Toto muzeum je svou sbírkou v Praze jedinečné a nemá obdoby.

Celetná 557/10
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: