Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Výstava!

Začátek:04. 05. 13
Konec:12. 05. 13
Čas:09:00 - 19:00
Kategorie: poznání|fauna a flora

I v letošním roce budou ve Venkovní expozici vystaveny desítky unikátních bonsají. Výstavu můžete navštívit denně od 9 do 19 hodin.

Venkovní expozice – Ornamentální zahrada, Japonská zahrada, výstavní sál

Jako při každé výstavě bonsají tak i letos budou vystavené desítky bonsají z kolekce naší botanické zahrady i předních českých a zahraničních pěstitelů. Vystaveny budou také unikátní exponáty předního evropského pěstitele pana Piuse Nottera ze Švýcarska, který bude v naší zahradě vystavovat podruhé. Výstavu bonsají doplní ve výstavním sále expozice autorských bonsají Václava  Wiesnera, prezentovaných v kontextu klasické japonské kultury.

Objeví se ukázka tradiční suché zahrady karesansui, ale i umělecká kimona, kaligrafie a další artefakty.

Po dobu výstavy bude známý pěstitel a nestor českých bonsajistů Ing. Petr  Herynek zajišťovat prodej bonsají, bonsajových misek a dalších potřeb pro pěstitele.

Výstava se koná pod záštitou Velvyslanectví Japonska v ČR a ve spolupráci s Česko-japonskou společností.

Doprovodný program:

sobota 4. 5. 2013

13–18 h           Tchaj-ťi

13–18 h           Origami

14 a 16 h         Komentovaná  prohlídka Japonské  zahrady  –  sraz u vstupu    do  Japonské zahrady

17 h                 Ukázka tvarování bonsají s ing. Petrem Herynkem – na pergole     

18 h                 Vystoupení hráčů na japonské bubny taiko (skupina Wadaiko yosa-yosa)

 

neděle 5. 5. 2013

13–18 h           Tchaj-ťi

13–18 h           Origami

14 a 16 h         Komentovaná prohlídka Japonské zahrady – sraz u vstupu do Japonské zahrady

17 h                 Recitace haiku s doprovodem japonské flétny shakuhachi – Vlastislav Matoušek

            

sobota 11. 5. 2013

13–18 h             Tchaj-ťi

13–18 h             Origami

13 h                   Komentovaná  prohlídka  výstavy  bonsají  s  ing.  Petrem Herynkem – sraz u vstupu do Japonské 

                          zahrady

14:30 h              Čajový obřad školy Urasenke – ukázka s výkladem a ochutnávkou šlehaného čaje mačča

16 h                   Komentovaná  prohlídka  Japonské  zahrady  –  sraz u vstupu do Japonské zahrady

17 h                   Ukázka tvarování bonsají s ing. Petrem Herynkem – na pergole

 

neděle 12. 5. 2013

13–18 h             Tchaj-ťi       

13–18 h             Origami

13 h                   Komentovaná  prohlídka  výstavy  bonsají  s  ing.  Petrem Herynkem – sraz u vstupu do Japonské 

                          zahrady

16 h                   Komentovaná  prohlídka  Japonské  zahrady  –  sraz u vstupu do Japonské zahrady

17 h                   Recitace haiku s doprovodem japonské flétny shakuhachi – Vlastislav Matoušek

   

Během víkendů si kromě krásy Japonské zahrady a bonsají můžete vychutnat vynikající čaj z Čajovny U Cesty.

 

 

Aranžovací kurz KUSAMONO

 

(moderní japonská kompozice rostlin)

sobota 11. 5. 2013

9–13:30 h 

Venkovní expozice – Ornamentální zahrada

Kusamono je vyvážená kompozice rostlin v ručně vyráběné nenápadné misce starou japonskou technikou (období Edo). Kokedama je rostlina vysazená v mechové kouli v misce nebo zavěšená v prostoru.

Cena půldenního kurzu je 900,- Kč. V ceně kurzovného je odborný výklad lektora o dané problematice, materiál k vytvoření jednékompozice kokedamy a jedné kompozice kusamono, vytvoření těchto aranžmá s pomocí lektora a asistenta a vstupné do botanické zahrady.

Na kurz je nutné se objednat u Dalibora Šubrta: garden@hasegawa a tel.: 731 421 637

Botanická zahrada hl...
Tel: 234 148 111
Nádvorní E134
Praha 7, 17100
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Doporučujeme vyzkoušet: