Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Izraelský Street Art: Dede & Nitzan Mintz

Menu
náš tip
22.10. do 29.10.
19:00 - 22:00
Jedna Dva Tři Gallery
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Izraelský Street Art: Dede & Nitzan Mintz

Výstava umělců Nitzan Mintz a Dede, kteří společně absolvují rezidenční pobyt na Petrohradská 1.2.3.

Jedna Dva Tři Gallery
Petrohradská 13
10100, Praha 10
Vizitka pořadatele 
 

Otevírací doba:
Po - So: 10:00 - 22:00
Ne: Zavřeno

Dede je jedním z nejviditelnějších současných telavivských umělců, který tvoří ve veřejném prostoru již od roku 2006. Svými projekty reaguje nejen na proměnu města a urbanismus, ale i na společenská a osobní témata. Jeho díla jsou vždy site-specific, vyjadřují vztah mezi myšlenkou, která stojí u jejich zrodu a danou lokalitou nebo materiálem či technikou, kterou Dede použije. Ulice je pro něj prostorem pro tvorbu, adekvátní a pravdivou platformou pro komunikaci a vlastní projev.

Nitzan Mintz je izraelská umělkyně a básnířka, která studovala výtvarné umění a kreativní psaní na Minshar College v Tel Avivu. Stejně jako Dede tvoří zejména ve veřejném prostoru. Její básně jsou osobní, ale i aktivistické. Jsou psané s naléhavostí verbálně a vizuálně vyjádřit myšlenkové pochody v reakci na okolní svět, politické dění a společenské problémy. Její díla jsou nejvíce koncentrovaná v jižním Tel Avivu, v místech známých prostitucí a kriminalitou.


Zpět na homepage