Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Tim Burton - Návraty

Jedna Dva Tři Gallery

Menu
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat kontakt přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
Jedna Dva Tři Gallery

Multižánrová ateliérová platforma pro současné vizuální a audiovizuální umění.

Petrohradská 13
10100, Praha 10
Program našich akcí 
 

Prostor by měl sloužit k rezidenci tvůrčích celků, výstavám, přednáškám, ale také možnosti náhodně se setkávat a spolupracovat a to zejména v oborech na poli umění.

Od března funguje v dolních Vršovicích nová galerie. V rámci ateliérového komplexu Petrohradská 1. 2. 3. tak vznikl prostor pro prezentaci mladého současného umění, jak rezidentů a studentů vysokých uměleckých škol, tak i nerezidentů, stávajících umělců. 

Mimo výstavní projekty uvnitř galerie nabízí areál také intervence ve venkovních prostorech – „Drivethru“ a „Dvorek“. Novou součástí programu galerie je ale projekt 1x1, který se zabývá autorským videem, dokumentem, filmem a animací. Projekt je postaven na principu jeden autor/jeden večer a každých čtrnáct dní se tak diváci mají možnost seznámit s novým uměleckým počinem. 

Jedna Dva Tři Gallery je komunitní místo kde se lidé mohou setkat s našimi residenty utéct k nám od reality naročného dne a posedět nad výbornou kávou od Coffee Source., nebo si přijít s počítačem užít pracovní prostředí. Galerie je vybavena dobrým připojení k síti wifi jak v interiéru budovy tak ve venkovních prostorech. 

Celý projekt je postaven na dvouroční trvanlivosti celého objektu. Projekt Ateliérového komplexu Petrohradská 1.2.3. za sebou má již rok a čtvrt trvdé práce a tak už nám zbývá pouze krátký čas než se tato budova zbourá a projekt se přesune na jiné místo. Proto Vás chceme oslovit, aby si mohlo ještě v tomto krátkém čase užít výsledek naší společné práce co nejvíce lidí. 

O projektu Petrohradská 1. 2. 3.
Prvním putovním projektem spolku Petrohradská kolektiv je PETROHRADSKÁ 1. 2. 3., který dočasně využívá budovu bývalé čokoládovny ve Vršovicích jako místo pro začínající mladé umělce. PETROHRADSKÁ 1. 2. 3. je multižánrová ateliérová platforma, která se soustředí na edukativní činnost, podporu při realizaci a prezentaci projektů jednotlivých residentů a propojování českých a zahraničních mladých umělců. Součástí objektu je dvůr, který je využíván pro pořádání akcí jako je třeba divadelní představení, pecha-kucha, performance, workshopy atp. Současnými residenty jsou např. Gabriela Slaninková, Veronika Gabrielová, Richard Janečka nebo Kristina Láníková. Součástí komplexu je také porcelánská dílna „MeyouMeyou“ Nikolaje Ryfra a Kláry Bernardyové, malířský ateliér Ludmily Smejkalové nebo nahrávací studio Tomáše Havlena.

Otevírací doba
po-ne: 10:00 až 22:00

Zpět na homepage