Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
července

Letní slavnosti staré hudby 2013

Collegium Marianum

zpět na výpis akcí
 

14. ročník mezinárodního hudebního festivalu - letošní téma: Řím.

Začátek:14. 07. 13
Konec:06. 08. 13
Čas:15:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

Letní slavnosti staré hudby, jimž náleží výsadní postavení jediné festivalové přehlídky hudby historických uměleckých slohů v Praze, otevírají letos své brány již počtrnácté – a to opět ve skvostných prostorách Pražského hradu, Anežského a Břevnovského kláštera, Novoměstské radnice či Zámku Troja.

Letošní dramaturgie se zaměří na hudební tradici Říma. Prostřednictvím sedmi žánrově i tematicky rozrůzněných koncertů nabídne fascinující obraz věčného města, které si po několik staletí drželo statut jednoho z nejvýznamnějších světových hudebních středisek.

Hned na úvod, 18. července ve Španělském sále Pražského hradu, se festival zaskví v oratoriích římských barokních mistrů a jejich německých následovníků. Navýsost důstojným interpretem tohoto dramatického a od základu slavnostního hudebního žánru bude renomovaný německý soubor Cantus Cölln.

Festival dále uvítá umělce ze Španělska, Portugalska, Norska a Nizozemí a nebudou chybět ani koncerty středověké a renesanční hudby. Druhý srpnový večer bude věnován odkazu jubilujícího Arcangela Corelliho, jehož novátorský přístup k instrumentálním formám inspiroval následující skladatelské generace.

6. srpna završí festival velkolepá Římská slavnost, program, který odkazuje k opulentním hudebním produkcím pořádaným v římských kardinálských palácích. V áriích G. F. Händela, A. Vivaldiho a G. Bononciniho vystoupí francouzská sopranistka Claire Lefilliâtre za doprovodu spojených barokních orchestrů Arte Dei Suonatori z Polska a rezidenčního souboru Collegium Marianum.

Novinkou je festivalu předcházející doprovodná akce, jakási „ochutnávka“ atmosféry letního Říma v prostorách staropražského Clam-Gallasova paláce, který se 14. července v odpoledních a podvečerních hodinách promění ve znějící Palazzo in festa …

Podrobný program zde

Vstupné na koncerty 250 - 1 400 Kč.

Collegium Marianum
Tel: 224 229 462
Husova 20
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: