Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
dubna

Ivan Lendl: Alfons Mucha - PRODLOUŽENO!

Obecní dům

zpět na výpis akcí
 

Unikátní výstava plakátů Alfonse Muchy ze soukromé sbírky Ivana Lendla.

Začátek:10. 04. 13
Konec:10. 09. 13
Čas:10:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie

Návštěvníci Obecního domu budou mít jedinečnou možnost vidět téměř všechny originální plakáty Alfonse Muchy pohromadě. Svou unikátní kolekci vystaví v Obecním domě tenista a český patriot Ivan Lendl, který sbírá tato díla třicet let. Na 122 děl bude k vidění kompletně vůbec poprvé. Kurátorem expozice je historik umění Karel Srp, který se dlouhodobě věnuje umění přelomu 19. a 20. století. 

Alfonse Muchu a Ivana Lendla mnohé spojuje. Jejich jména patří k těm, která si cizinci v souvislosti s Českou republikou vybavují mezi prvními. Oba dosáhli největších úspěchů a společenského uznání nikoli ve vlasti, ale za hranicemi. A především: Oba ve světovém měřítku určovali ve svých oborech styl, který ovlivnil jak současníky, tak budoucí generace - byť Mucha na poli výtvarného umění a tehdejšího designu a Lendl na tenisových kurtech.

Výstava je spojením těchto dvou fenoménů. Mostem z minulosti do současnosti a naopak, propojujícím české osobnosti svých ér. Čech Alfons Mucha se nyní díky Čechovi Ivanu Lendlovi vrací do Prahy. A jsou to právě vazby s původní vlastí, díky nimž budeme mít tu čest spatřit nejkomplexnější sbírku Muchových plakátů jako první na světě.

Vstupné:
Plné: 180 Kč
Snížené: 90 Kč (děti 6–15 let, studenti do 26 let po předložení průkazu, senioři nad 65 let)
Rodinné: 350 Kč (max. 2 dospělé osoby a max. 3 děti do 18 let)
Zdarma: AMG (Asociace muzeí a galerií), pedagogický doprovod studentů, ZTP a ZTP/P a doprovod, děti do 6 let
Držitelé Opencard: sleva 10 % z plného vstupného
 

Obecní dům
Tel: 222 002 119
Náměstí republiky 5
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: