Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
června

Julio Iglesias

O2 arena

zpět na výpis akcí
 

Karel Gott bude hostem koncertu Julia Iglesiase.

Datum:23. 06. 12
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

Julio Iglesias (1943) - osud vystudovaného madridského právníka se nejprve ubíral sportovním směrem, chytal v prestižním fotbalovém klubu Real Madrid. Život mu však ovlivnila těžká autonehoda, ze které se zdravotně nedostal doposud. Ctižádostivý mladík si kompenzoval oslabené nohy obratností rukou - už v nemocnici se začal učit hrát na kytaru. A tady se začíná psát příběh nejprodávanějšího španělsky mluvícího umělce v historii. Žijící legendu "love song" balad už hostili všechny kontinenty světa a vidělo ho 60 milionů lidí. Od roku 1968 získal 2600 platinových a zlatých desek. Největší hity vznikaly v letech 1970 až 1980. Do absolutního vytržení padaly ženy při písni "TO ALL THE GIRLS I'VE LOVED BEFORE".

Nahrává v 14 jazycích, za což získal od Guinnessovy knihy rekordů jediné ocenění svého druhu - Diamantovou desku. Prodal 300 milionů kusů svých 80 alb. Na svém kontě má sympatický lamač srdcí i mnoho dalších ocenění. Z velkého množství vzpomeneme několik. V roce 1988 získal Grammy Award, o rok později získal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy, v témže roce mu UNICEF udělil titul Speciálního velvyslance muzických umění, čínské ministerstvo kultury Iglesiase poctilo slávou za rekordní prodej alb, Francie ho pasovala jako Rytíře čestné legie. V rodném Španělsku získal v roce 2011 Zlatou medaili za zásluhy v hudbě a umění. Aktuálnějším oceněním jsou dvě historické ocenění od Sony Music jako nejprodávanější latino umělec v historii a nejprodávanější umělec ve Španělsku.

Po jeho boku si měli tu čest zazpívat i mnozí famózní zpěváci jako například Stevie Wonder, Frank Sinatra, Diana Ross, Sting, Beach Boys, ale i Plácido Domingo a Lola Flores. Vznikly tak nezapomenutelné duety, vrchol romantického hudebního opojení.

Se slavným příjmením si spojujeme i jeho dva syny Julio Iglesias Jr. a Enrique. Oba úspěšně kráčejí v otcových šlépějích. Pocházejí z manželství ze začátku 70-tých let s modelkou a novinářkou Isabel Preysler. Manželství vydrželo jen 8 let, z tohoto vztahu má Julio Iglesias slavné syny a dceru. Před dvěma lety vstoupil zpěvák do chomoutu znovu, po 20 letech řekl "ano" matce svých 5 dětí Miranda Rijnburger.

O2 arena
Tel: 266121122
Českomoravská 17
Praha 9, 19093
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: