Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
dubna

Zahájení muzejní sezóny - Letecké muzeum Kbely

Letecké muzeum Kbely

zpět na výpis akcí
 

Zahájení již 45. sezóny muzea!

Datum:27. 04. 13
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: poznání|muzea, ostatní

Kdo přijde do Leteckého muzea Kbely v sobotu 27. dubna na zahajovací den letošní muzejní sezóny, může si zblízka prohlédnout i kabiny vrtulníku a velkého dopravního letadla.

Letecké muzeum Kbely vstupuje letos už do čtyřicátého pátého roku své existence. Své brány otevírá návštěvníkům v sobotu 27. dubna v 10 hodin dopoledne. V rámci otevíracího dne bude zájemcům umožněn vstup do vnitřku vrtulníku Mi-8 a také do kabiny dopravního letadla An-26.

V úvodní kbelský den také proběhne vernisáž výstavy Letecká výroba na území Čech a Moravy v letech 1939-1945. Výstava ukazuje méně známou kapitolu historie českého leteckého průmyslu a odhaluje způsob, jakým nacistickým režim využíval hospodářský potenciál Protektorátu i sudetských území.

Návštěvníkům je v Leteckém muzeu Kbely k dispozici celkem pět muzejních hangárů a rozsáhlé venkovní prostory, které ukazují vývoj českého i československého letectví během celého 20. století až do současnosti.

V rámci otevíracího dne bude v provozu i muzejní občerstvení a také prodejna s upomínkovými předměty, tričky s leteckými motivy, modely a dalšími drobnostmi z oblasti military.

Vstupné zdarma!

 

Letecké muzeum Kbely
Tel: 973 204 900
Mladoboleslavská
Praha 9 – Kbely
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: