Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Vánoční slevy na gastronomické zážitky

Patê - asian bakery & café

Menu
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat kontakt přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.

Pekárna na Národní třídě propojuje francouzské techniky a asijské chutě a evokuje vietnamský venkov.

Národní třída 10
11000, Praha
Program našich akcí 
 

Zakladatelé restaurací Taro, Gao Den, Dian a Pho 100, bratři Khanh Ta a Giang Ta, otevřeli na pražské Národní 10 svou první pekárnu Patê. Nový podnik kombinuje řemeslný přístup k pečení, inspiraci z Asie i výběrovou kávu.

„Pekárna je pro nás možností vyzkoušet si jiný formát než doposud. Khanha vždycky bavilo péct a jeho stáž v dánském Hart Bakery ho inspirovala k tomu, abychom se vydali tímto směrem. Chtěli jsme podnik, který funguje od rána a staví na samotném produktu – kvalitním pečivu a kávě,“ říká Giang Ta.

V Patê hosté najdou široký výběr pečiva. Japonský chléb shokupan, vietnamské bagety banh mi, tradiční rýžová kaše congee, klasické croissanty a máslové briošky i sezónní danishe. Nabídku doplňuje výběrová káva, matcha nebo kombucha. 

Zatímco Giang Ta upřednostňuje banh mi, které podle něj spojuje francouzské pekařské řemeslo s vietnamskými chutěmi, pro Khanh Ta je srdcovým produktem shokupan. „Má neuvěřitelnou variabilitu. Můžete ho jíst jen tak s máslem, použít na sendvič, nebo si z něj doma udělat francouzský toast. Je to jednoduché, ale přitom dokonalé,“ vysvětluje.

Pečivo zatím nebude ke koupi v dalších podnicích, aby bylo vždy čerstvé a cestovalo co nejméně.

Otevírací doba:

Pondělí až pátek: 8:00-19:00

Sobota a neděle: 9:00-19:00

Zpět na homepage