Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Prázdné domy

Menu
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat kontakt přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
Prázdné domy

Mapování prázdných objektů na území ČR.

Program našich akcí 
 

Jsme přesvědčeni, že postavený dům nemá být prázdný.

Dlouhodobě prázdný dům představuje pro svou lokalitu potíže, přitahuje negativní sociální jevy a snižuje hodnotu okolních nemovitostí. Zastavují se nové a nové plochy, přitom v centrech měst čekají na své využití prázdné nemovitosti. Nikdo netuší, kolik chátrajících nemovitostí se ve městech nachází, protože žádná databáze nevyužívaných objektů dosud neexistovala. Proto:

Zaznamenáváme: Vytváříme databázi prázdných a chátrajících domů, plníme archiv fotografií, historií, příběhů a lokalizací domů, jenž možná brzy zmizí napořád. 

Hledáme příčiny: Vždy hledáme příčinu stavu domu, snažíme se komunikovat s vlastníky a upozorňovat je na nezabezpečené objekty. Bojujeme proti účelovému chátrání budov, upozorňujeme na zdlouhavé soudní spory. 

Motivujeme: Zveřejňujeme případy, kdy se podaří chátrající dům zachránit skupinou obyčejných lidí nebo i zapáleným jednotlivcem. Chceme upozorňovat na tyto spolky, propojovat je a motivovat další k podobným aktivitám. 

Ovlivňujeme: Učíme všímat si svého okolí, zajímat se o historii objektů, aby si lidé více vážili zajímavých objektů a starali se o jejich osud. 

Zpět na homepage