Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Filmová filharmonie

Menu
náš tip
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat kontakt přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.

Symfonický orchestr, který sdružuje mladé profesionální hudebníky, realizuje velkolepé tematické koncerty filmové hudby.

Rudolfinum
11000, Praha
Program našich akcí 
 

Filmová filharmonie je symfonický orchestr, který se od roku 2014 věnuje velkolepému koncertnímu provedení filmové hudby. Za tímto účelem sdružuje profesionální hudebníky a také talentované studenty a absolventy středních a vysokých hudebních škol.

Epická filmová hudba vyžaduje obrovská obsazení, a proto na koncertech v pražském Rudolfinu vystupuje najednou až 150 umělců. Diváci si tak mohou dopřát jedinečný zážitek v podobě dynamických živých koncertů filmové hudby v té nejvyšší možné kvalitě. Filmharmonie se věnuje převážně tematickým koncertům. Jedinečnost těchto vystoupení spočívá v hlubším podání jednotlivých žánrů posluchačům.

Programy nabízejí detailní výběr z oblíbených filmových prostředí a diváka tak každý z nich vtáhne do děje. Stálicemi programu jsou koncerty Fantasy, Sci-fi a Western. Filmovému rámci se vymyká koncert Games, který přiláká i fanoušky PC her. Dramaturgie Matěje Lehára již několik let láká fanoušky a společně se vzrůstajícím renomé vynikajícího provedení skladeb pomáhá orchestru vyprodávat všechny pořádané koncerty.

Zpět na homepage