Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

ZRUŠENO: Ze života knih a knížek

Menu
náš tip
17.11. do 13.04.
Muzeum hlavního města Prahy
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
ZRUŠENO: Ze života knih a knížek

Knihařství je dalším řemeslem, které bude představeno v rámci mimořádné výstavy v přízemí ctěnického zámku nazvané Ze života knih a knížek.

 
Cena: Zdarma
 
Muzeum hlavního města Prahy
Bohdanečská 259/1,Praha 9-Vinoř
http://, 190 17
Vizitka pořadatele 
 

 

Knihařství je dalším řemeslem, které bude představeno v rámci mimořádné výstavy v přízemí ctěnického zámku nazvané Ze života knih a knížek. Výstava zároveň navazuje na stálou expozici Řemesla v pořádku, seznamující s historií profesního sdružování pražských řemeslníků od středověku po současnost.

 

Detailně přiblíží knižní řemeslo a řemeslnou zdatnost pražských knihařů včetně jejich organizace v ceších a společenstvech. Vedle autentických ukázek knih, vandrovních a modlitebních knížek ze sbírek MMP, představí i stroje, nástroje a materiály, které knihaři při své práci používali. Výstava bude pojata jako poznávací stezka, jejímž hlavním těžištěm bude knihařská dílna s replikami tiskařského lisu, řezačky, zlatičky atp..

 

Výstava bude doprovázena víkendovými tvořivými dílnami zaměřenými na výrobu papíru, vazbu knih, lití liter, tvorbu záložek či vánočních přání a také na práci s replikami historických knihařských tlačítek a umění kaligrafie.  

 


Zpět na homepage