Zveme vás na kurz vaření autentické mexické kuchyně s lektorkou Marthou Gomez z Mexika.
Zveme vás na kurz vaření autentické mexické kuchyně s lektorkou Marthou Gomez z Mexika. V tomto červnovém kurzu se naučíme letní MENU:
Nápoje: - Mango/Mint margarita - Agua fresca
Předkrmy: - Ceviche de pescado - Ceviche de coliflor - Tostadas
Hlavní jídla: - Pozole - Enchiladas rojas de pollo
Desert: - Gelatina de frutas
Ceviche je jedním z nejoblíbenějších přímořských jídel v Mexiku. Jí se na mnoho způsobů a dá se vyrobit z ryb, krevet nebo i vegeteriánská verze - z květáku. Ukážeme si rybí a květákovou verzi. Ceviche se neobjede bez křupavých tortil - tostadas. Dále nás bude čekat famózní polévka z regionu Jalisco - Pozole. Každý, kdo jí ochutnal, si musel znovu přidat. A závěr hlavního menu budou Enchiladas rojas con pollo (s kuřetem) neboli speciálně připravené tortily s nepálivou chilli omáčkou. Letní večer zakončíme lehoučkým a velmi tradičním mexickým dezertem - želatinou. Ukážeme vám s ní jednoduché triky, se kterými do budoucna můžete oslňovat vaše hosty.
Ostatní kurzy jsou na www.mexickakuchyne.cz
CENA KURZU: 2400,- Kč
V ceně: - 4 hodinový kurz vaření - překlad ze španělštiny - pronájem kuchyně - veškeré suroviny na přípravu jídel - margarita a nealko pití - balíček s sebou pro vás nebo pro někoho doma - recepty - fotografie z kurzu a samozřejmě úklid