Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Pietro Mascagni | Messa di Gloria

Menu
náš tip
19.06. do 19.06.
19:00 - 21:30
Prague Proms
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Pietro Mascagni | Messa di Gloria

Tenorista Petr Nekoranec a basbarytonista Boris Prýgl v Mascagniho Messa di Gloria.

 
Cena: od 150 Kč
 
Obecní dům
nám. Republiky 5
111 21, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Jméno Pietra Mascagniho (1863 - 1945), italského hudebního skladatele, si zcela jistě vybavíme v souvislosti s operou Cavalleria rusticana (Sedlák kavalír) z roku 1890, která je považována za základní dílo celého směru italské opery nazývaného verismus. Tradičně se uvádí společně s jednoaktovkou Komedianti Ruggiera Leoncavalla. Slavné Mascagniho opeře předcházela velmi zdařilá Messa di Gloria. Při jejím poslechu se téměř zdá, jako by šlo o melodrama s výtečnými áriemi a sborovými scénami, v dokonalém souznění s orchestrálním doprovodem. Pojďme se tedy společně těšit na intenzivní interpretaci dvou renomovaných sólistů, na slavnostní mši, která je schopna poskytnout divákovi pohlcující zážitek.

Program

Pietro Mascagni Slavnostní mše

Účinkující

Petr Nekoranec, tenor
Boris Prýgl, bas
Marcello Rota, dirigent
Jaroslav Brych, sbormistr
Český národní symfonický orchestr
Kühnův smíšený sbor

The Italian composer Pietro Mascagni (1863 – 1945) is most widely known for his 1890 opera Cavalleria rusticana (Rustic Chivalry) which is considered a classic verismo style opera. It is traditionally staged together with Ruggero Leoncavallo’s Pagliacci as a single act. Mascagni’s famous opera came shortly after his highly successful Messa di Gloria. With its exquisite arias and choral scenes blended to perfection with the orchestral accompaniment, listening to it almost feels like a melodrama. The impassioned interpretation of two renowned soloists at this festive mass promises to deliver a truly compelling experience and we hope you’re just as excited about it as us.

Programme

Pietro Mascagni Messa di Gloria

Performers

Petr Nekoranec, tenor
Boris Prýgl, bass
Marcello Rota, conductor
Jaroslav Brych, choirmaster
Czech National Symphony Orchestra
Kühn Choir of Prague


Zpět na homepage