Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Vánoční slevy na gastronomické zážitky

Vánoční menu - humr, chobotnice i kapr

Menu
náš tip
15.12. do 23.12.
11:00 - 22:00
Hliněná bašta
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
Vánoční menu - humr, chobotnice i kapr

Humr, chobotnice i kapr. Vánoční menu v restauraci Hliněná bašta v Průhonicích myslí na milovníky moře i ctitele klasiky.

Hliněná bašta
Újezdská ulice 619
252 43, Průhonice
Vizitka pořadatele 
 

Vyhlášená rybí restaurace, která už téměř tři desetiletí představuje hostům různé druhy mořských ryb a plodů, připravuje na vánoční čas to nejlepší ze svého repertoáru. Kousek moře a uvolněnou atmosféru Středomoří přenesl na břeh malebného rybníka Hynek Vávra, majitel a kuchař. A hlavně obrovský srdcař, který miluje dělat hostům radost.

Od pondělí 15. 12. do úterý 23. 12. si tu dáte speciální vánoční menu. Jako předkrm se podává staročeský tradiční pokrm houbový kuba, avšak s fantastickou šunkou od kosti pečenou v medu s konfitovanou šalotkou a omáčkou Madeira. Rybí polévka má krémovou konzistenci a ozvláštňuje ji terinka z kapra, mušle sv. Jakuba a infuzovaný olej z libečku. Jako hlavní chod si můžete vybrat smažený telecí řízek s domácím bramborovým salátem nebo smaženého hejka v bylinkové strouhance s citronovým chutney, kaviárem a s bramborovým salátem. Sladkou tečku představuje mokrý čokoládový dort, perníkový crumbl a pomerančový kaviár.

Na vánoční svátky chystá Hynek Vávra českou klasiku – smaženého kapra s bramborovým salátem a voňavou rybí polévku z čerstvých ryb a zeleniny. Tato trojice je tak populární, že si ji lidé objednávají i domů na Štědrý večer. Pokud vás tradiční české menu příliš neoslovuje a naopak chcete v restauraci zažít to, co si doma běžně nepřipravíte, nebudete zklamaní. Ikonou Hliněné bašty je humr. Vyberete si ho v akváriu u vchodu a než vypijete sklenku dvě bublinek, přistane vám na stole král moří – nádherný, voňavý, růžový humr s velejemným masem, po kterém stéká zlatavé bylinkové máslo.

A protože k Vánocům patří i něco sladkého, můžete s nostalgií zavzpomínat na dětství u karamelového poháru plného zmrzliny, šlehačky, karamelu a pražených karamelizovaných ořechů. Cukrářka Andrea Vávrová, manželka Hynka Vávry, milovníkům čokolády nabídne nadýchané čokoládové suflé.

Předkrm

houbový kuba, šunka od kosti pečená v medu, konfitovaná šalotka, omáčka Madeira

225,-

Polévka

krémová rybí polévka, terinka z kapra, mušle sv. Jakuba, infuzovaný olej z libečku

145,-

Hlavní chod

smažený telecí řízek s naším bramborovým salátem ??

smažený hejk v bylinkové strouhance, bramborový salát, citronové chutney, kaviár

485,-

Desert

mokrý čokoládový dort, perníkový crumbl, pomerančový kaviár 175,-


Zpět na homepage