Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Tim Burton - Návraty

Fotografická výstava ptáků a ptačích krmítek

Menu
náš tip
20.01. do 26.03.
09:00 - 16:00
Botanická zahrada hl. m. Prahy
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Fotografická výstava ptáků a ptačích krmítek

Panelová fotografická výstava ptáků a ptačích krmítek je plná užitečných informací!

Botanická zahrada hl. m. Prahy
Trojská 800/196
17100, Praha 7
Vizitka pořadatele 
 

Krmit či nekrmit? To je, oč tu běží.

Na tuto problematiku existuje celá řada názorů. My se zde v naší zahradě vždy kloníme k názoru, že je dobré a někdy i nutné ptáky vhodným způsobem přikrmovat. 

Nyní máme možnost opřít se o postoje jednoho z předních evropských ornitologů – prof. Dr. Petera Bertholda, dlouholetého výzkumného pracovníka německé ornitologické stanice Vogelwarte Radolfzell, autora řady vědeckých prací o migraci ptáků a jejich ekologii:

„Na základě mnoha vědeckých studií bylo dokázáno, že přikrmování především našich zpěvných ptáků je nutnější než kdykoli předtím a že může – pokud se provádí správně – podstatně napomoci k udržení nebo opětovnému vzestupu početního stavu našeho ptačího světa a tím značně přispět k ochraně ptáků.“

Panelová fotografická výstava ptáků a ptačích krmítek je plná užitečných informací!

K vidění v prostorách venkovní Ornamentální zahrady v termínu od 20. 1. do 26. 3. 2023.

Panely představí nejnovější poznatky v oblasti celoročního přikrmování ptáků v našich zahradách. Dozvíte se, čím správně přikrmovat ptáky v naší krajině a na výstavních panelech naleznete také vyobrazené základní typy krmítek a vhodných napajedel, která jsou důležitá nejen v horkých letních dnech.

Krmit jen v zimě?

Co když příjde mírná zima?

Krmit celoročně?

Čím krmit?

Na všechny tyto otázky u nás naleznete odpovědi. Dotkneme se i témat napajedel, doporučíme vám, které dřeviny je dobré na zahradě pěstovat, aby zde i v zimě ptáci nalezli potravu a podíváme se i na druhy ptáků zimující v Asii.


Zpět na homepage