Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Kam v Praze na skvělou snídani

Letní Shakespearovské slavnosti 2022

Menu
náš tip
28.06. do 02.09.
20:30 - 22:30
Letní shakespearovské slavnosti
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Letní Shakespearovské slavnosti 2022

Léto Slavnosti zahájíme 28. června premiérou inscenace MACBETH v režii Jakuba Krofty v hlavních rolích s Markem Němcem a Lenkou Krobotovou.

Letní shakespearovské slavnosti
Vikářská 39
11900, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Dále nás čeká nové nastudování komedie SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ v produkci ostravských kolegů a na své si přijdou i příznivci projektů hudebních, program obohatí KONCERT PRO MR. SHAKESPEARA. A nezapomínáme ani na diváky nadšené z her v angličtině, dva večery budou patřit souboru Guye Robertse PRAGUE SHAKESPEARE COMPANY.

Léto je tu co by dup! Těšíme se na Vás!

Letní shakespearovské slavnosti jsou nejstarší a největší divadelní přehlídkou pod širým nebem v Evropě zaměřenou na uvádění děl Williama Shakespeara.

Festival trvá od konce června do začátku září a odehrává se na otevřených scénách v Nejvyšším purkrabství Pražského hradu a od roku 2007 také na nádvoří Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí 13.

Vznik festivalu inicioval prezident Václav Havel. Ten začátkem 90. let otevřel Pražský hrad umělcům, aby na Hrad přilákali veřejnost. První shakespearovské představení tu proběhlo už v roce 1990 a od roku 1998 se tu slavnosti pořádají pravidelně. V letech 1999 a 2000 udělil Václav Havel festivalu svoji osobní záštitu. Akci svou záštitou podpořil v roce 2004 i tehdejší prezident Václav Klaus. Od roku 2005 festival aktivně spolupracuje i s Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových


Zpět na homepage