Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Jiří Příhoda VOID

Menu
náš tip
28.04. do 28.08.
10:00 - 18:00
Galerie Rudolfinum
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Jiří Příhoda VOID

Výstava Jiří Příhoda VOID v Galerii Rudolfinum je doposud největší přehlídkou tvorby současného českého umělce Jiřího Příhody.

 
Cena: Zdarma
 
Galerie Rudolfinum
Alšovo nábřeží 12
11000, Praha 1
Vizitka pořadatele 
 

Zkoumání prostoru, objemu, hmoty a prázdnoty jsou základními charakteristikami práce Jiřího Příhody. Jeho tvarově nesmírně vynalézavé a inovativní studie imaginárních objektů se v reálném provedení stávají vysoce inspirativními místy propojujícími architektonická řešení s objektovými tendencemi z oblasti výtvarného umění.

Významným a inspirujícím „protihráčem“ je autorovi velmi náročná a komplikovaná architektura novorenesanční budovy Rudolfina, jejíž kvality vždy nejlépe vyniknou v konfrontaci se silnými výtvarnými koncepty současnosti.

Větší část výstavy Jiří Příhoda VOID přinese zcela nová díla vedle připomenutí zásadních prací z minulých desetiletí. Výstava v Galerii Rudolfinum je rozhodně doposud největší přehlídkou jeho tvorby v hluboce promyšlené sestavě vnitřních vazeb jednotlivých instalací mezi sebou.

 

Kurátor: Petr Nedoma

Vstup na výstavu je volný díky Nadančímu fondu Abakus. 

 

Vernisáž výstavy se koná ve středu 27. dubna 2022 od 18:00 ve dvoraně Rudolfina. 

 


Zpět na homepage