Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

Festival Opera 2022

Menu
náš tip
16.01. do 29.03.
18:00 - 22:00
Ministerstvo kultury ČR
web
  • Omlouváme se, ale Vaše zařízení
    neumožňuje vygenerovat akci přímo.

    Pro zaslání náhradního exportu v e-mailu
    se musíte nejprve přihlásit.
 
Festival Opera 2022

Jediná periodická přehlídka reprezentativních inscenací českých a moravských profesionálních operních souborů.

Ministerstvo kultury ČR
Po Praze
11000, Praha
Vizitka pořadatele 
 

Festival hudebního divadla OPERA je jediná periodická přehlídka reprezentativních inscenací českých a moravských profesionálních operních souborů zřizovaných státem či obcemi, doplněných o další nezávislé subjekty. Od roku 2015 se ho účastní všechny tři slovenské profesionální soubory.

Koná se od roku 1993 každý druhý rok na prestižních pražských scénách (především historická budova Národního divadla, Stavovské divadlo, Státní opera). Umožňuje pravidelně porovnávat směřování i úroveň jednotlivých souborů a rozšiřuje operní nabídku v Praze – nabízí tituly, které se v Praze nehrály po několik desetiletí (nebo dokonce vůbec), i jiný pohled na tituly, které jsou v současné době na repertoáru pražských divadel. V neposlední řadě festival představuje také pozoruhodné osobnosti (režiséry, dirigenty, pěvce a další umělce), které působí na oblastních operních scénách.


Zpět na homepage